Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Véget vetnének az uniós őrültségnek

Európa-szerte egyre hangosabbak azok a kritikák, amelyek Brüsszel elmúlt években hozott hibás döntései miatt születtek meg. Ma már egyre több országban érzik úgy az emberek, hogy ezek az ideológiától vezérelt intézkedések ellehetetlenítették az európai gazdaságot.

Forrás: V4NA2024. 02. 07. 19:19
VON DER LEYEN, Ursula; MICHEL, Charles
Brüsszel, 2024. február 1. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (b) és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke sajtóértekezletet tart az Európai Unió tagországai állam- és kormányfõinek rendkívüli csúcstalálkozóján Brüsszelben 2024. február 1-jén. MTI/EPA/Olivier Matthys Fotó: Olivier Matthys
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Önök új adókat készítettek elő az európaiaknak, és még csak nem is titkolják, hogy azért, mert nem tudják miből finanszírozni az előző évek adósságait. Miért drágább minden? Mert a zöldátmenetbe való befektetéseik miatt gazdaságunk kevésbé versenyképes, a lakosok élete nehezebb és drágább lesz – jelentette ki Patryk Jaki lengyel európai parlamenti képviselő a testület keddi ülésén, amelyre a V4NA nemzetközi hírügynökség hívta fel a figyelmet.

A legrosszabb az, hogy az olyan országok, mint Lengyelország, amelyeket önök belekényszerítenek ebbe a zöldátalakulásba, várhatóan az új adók költségeinek nagy részét fizetni fogják, mert az önök Donald Tuskja mindenbe beleegyezik

– fogalmazott Jaki, aki a közelgő európai parlamenti választások legnagyobb tétjét is felvázolta. Úgy vélte, a voksolásokon Európa lehetőséget kap kijavítani az összes eddigi hibát az elmúlt évekből.

A közelgő választások esélyt adnak minden európai számára, hogy elutasítsák ezt a zöld, őrült ideológiát, amely egyre sebezhetőbbé tesz minket, és amely miatt más kontinensek leköröznek minket gazdasági tekintetben

– mondta, és hozzátette, hogy Brüsszel őrült ideológiája miatt egyre több olyan cég menekül Európából, amely más kontinensről érkezett. Jaki szerint az európaiaknak most élniük kell ezzel a lehetőséggel, ellenkező esetben Európa egyre mélyebbre süllyed.

Brüsszel túlmegy minden határon

Az Európai Bizottság elnökének ideológiailag vezérelt klímafanatizmusa egyre nevetségesebb vonásokat ölt – kommentálta az Európai Bizottság kedden bemutatott klímaterveit Roman Haider osztrák európai parlamenti képviselő. Haider szerint ahelyett, hogy „a katasztrofális zöldmegállapodást végül a történelem szemétdombjára helyeznénk, az őrület tovább fokozódik”.

Annak érdekében, hogy 2040-re 1990-hez képest 90 százalékkal csökkenjen a szén-dioxid-kibocsátás, Ursula von der Leyen az európaiaknak akarja adni a következő hatalmas inflációs hullámot. A szén-dioxid-árképzés kiterjesztése a mezőgazdasági ágazatra csak a kegyetlenség e jéghegyének csúcsa. A meglévő intézkedések már most is egyre drágítják az élelmiszereket. Az európai mezőgazdaság elpusztítását egy sor további intézkedéssel egyre csak felgyorsítják

– vélekedik az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) politikusa, aki szerint a hús nagyon hamar a gazdag emberek luxuscikkévé válik. Az energiaadó-irányelv reformja soha nem látott magasságokba fogja emelni az energiaárakat. Nem szabad elfelejtenünk, hogy az építőipar és a közlekedés 2027-től bekerül az uniós kibocsátáskereskedelmi rendszerbe. Ez a lépés önmagában is hatalmas mértékben fel fogja hajtani az árakat az EU-ban – mondja Haider.

Az élet megfizethetetlenné válik a polgárok számára. A gazdaság már nem versenyképes. Európa gazdasági alapjait lerombolják. Von der Leyen nevetséges klímafanatizmusa a szakadékba vezeti Európát, és csak remélni tudom, hogy a közelgő uniós választások változást hoznak, és véget ér ez az őrület, ha azt akarjuk, hogy Európának legyen jövője

– összegezte az FPÖ európai parlamenti képviselője.

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (b) és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke (Fotó: MTI/EPA/Olivier Matthys)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.