Európai gratuláció Putyinnak

Az orosz elnöknek nem sok európai vezető ír levelet. Ezúttal egy uniós tagjelölt ország mondott köszönetet Moszkvának, amiért kiáll országa területének egysége mellett.

2024. 03. 20. 8:08
PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2024. március 18. Vlagyimir Putyin orosz elnök a Krím-félsziget Oroszországhoz csatolásának 10. évfordulója alkalmából tartott koncertek egyikén a moszkvai Vörös téren 2024. március 18-án. (Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij) Fotó: Szergej Ilnyickij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alekszandar Vucsics szerb elnök levélben gratulált Vlagyimir Putyinnak az orosz választásokon aratott győzelméhez, és tájékoztatta a koszovói  szerbek nehéz helyzetéről – számolt be a Tanjug szerb hírportál.

Alekszandar Vucsics szerb államfő a 2024. március 15-i belgrádi sajtótájékoztatón. (Fotó: Andrej ISAKOVIC / AFP)
Alekszandar Vucsics szerb államfő a 2024. március 15-i belgrádi sajtótájékoztatón. (Fotó: Andrej Isakovic/AFP)

A szerb köztársasági elnök Alekszandr Bocan-Harcsenkoval, az Oroszországi Föderáció belgrádi nagykövetével találkozott. Vucsics neki adta át azt a levelet, amelyben gratulált Vlagyimir Putyinnak az orosz elnökválasztáson aratott győzelméhez. A balkáni politikus egyben tájékoztatta Moszkvát a szerbek koszovói helyzetéről.

A Bocan-Harcsenko nagykövettel folytatott beszélgetést arra használtam fel, hogy átadjam neki az Oroszországi Föderáció elnökének, Putyinnak címzett levelet, amelyben amellett, hogy gratuláltam a választási győzelemhez, kifejtettem annak a helyzetnek a súlyosságát, amellyel a szerbek szembenéznek Koszovóban, illetve közöltem vele a Szerbia előtt álló jelentős politikai kihívásokat is, egyben köszönetet mondtam Oroszországnak, amiért támogatja Szerbia területi integritását

 – írta Vucsics az Instagram-oldalán.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök a Krím félsziget Oroszországhoz csatolásának 10. évfordulója alkalmából tartott koncertek egyikén a moszkvai Vörös téren 2024. március 18-án (Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.