Ízekre szedték Ursula von der Leyen kijelentéseit + videó

Győri Enikő: Öt elvesztegetett év áll mögöttünk, júniusban változás kell Brüsszelben.

Forrás: MTI2024. 04. 23. 18:41
GYÕRI Enikõ
Strasbourg, 2019. július 17. Gyõri Enikõ, a Fidesz-KDNP képviselõje az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győri Enikő fideszes európai parlamenti képviselő szerint Ursula von der Leyen alternatív valóságban él, ugyanis az Európai Bizottság elnöke azt mondta, az Európai Unió jobb állapotban van, mint öt évvel ezelőtt. 

A kijelentés komoly merészség, politikai vakság, teljes mértékben elrugaszkodott a valóságtól, és jól mutatja az Európai Bizottság hozzáállását ahhoz, amit az emberek a mindennapjaikban megélnek

– értékelte. A fideszes politikus hangsúlyozta: Európa szomszédságában háború van, elszálltak az energiaárak és az infláció, az elhibázott szankcióknak egész Európa issza a levét most már két éve. Az Európai Bizottság ideológiai alapon hozott meg gazdaságpolitikai intézkedéseket, a zöldpolitikát és a digitális átállást pedig képtelen a megváltozott realitásokhoz igazítani és észszerűbbé tenni. Az uniós versenyképessége állapota válságosnak nevezhető – mondta. 

Az Európai Unió Tanácsának július elsején kezdődő, féléves magyar elnöksége első számú prioritásként fogja kezelni a versenyképesség kérdését, és hangsúlyt fordít majd a belső piaci korlátok leépítésére, valamint az egyenlő versenyfeltételek megteremtésére – hívta fel a figyelmet Győri Enikő.

Megjegyezte: a koronavírus-járvány utáni helyreállítást segítő uniós alap pénzeinek még csak a 36 százalékát fizették ki a tagállamoknak, és azzal, hogy Magyarországnak még egyáltalán nem folyósítottak a forrásokból, az EU egyenlőtlen versenyfeltételeket teremtett, ártva ezzel az európai versenyképességnek.

Borítókép: Győri Enikő, a Fidesz–KDNP képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.