Deutsch Tamás: A magyar dollárbaloldal bele akarja sodorni Magyarországot a háborúba

Ma az Európai Unióban kötelező háborúpárti álláspontot elfoglalni és a háború nyelvén beszélni, ezt közölte Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő, a kormánypártok listavezetője.

Forrás: MTI2024. 04. 23. 17:59
DEUTSCH Tamás
Budapest, 2024. április 19. Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetõje beszédet mond a Fidesz-KDNP európai választási kampányindító rendezvényén a Millenárison 2024. április 19-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlament plenáris ülésének szünetében magyar újságíróknak nyilatkozva Deutsch Tamás elmondta: az Európai Parlament a legkeményebb politikai zsarolás keretében mindaddig nem hajlandó elfogadni az Európai Unió Tanácsának előterjesztését az EU 2022-es költségvetésének végrehajtásáról, ameddig a megelőző hónapoknál is keményebb, durvább, a háború eszkalációját, a háború elhúzódását, a háború elmélyítését szolgáló döntéseket és uniós parlamenti ajánlásokat az uniós tanács nem hajlandó teljesíteni. Mindaddig, ameddig az EU még több pénzt nem ad az ukrajnai háborúra, még több fegyvert nem szállít Ukrajnába, és immár légvédelmi rendszereket nem biztosít Ukrajna számára – részletezte.

Az a helyzet, hogy ma az Európai Unióban kötelező háborúpárti álláspontot elfoglalni, kötelező a háború nyelvén beszélni, kötelező még több pénzt értelmes fejlesztések helyett az ukrajnai öldöklésre fordítani, kötelező még több fegyvert, lőszert, légvédelmi eszközt, rakétaelhárító rendszereket szállítani Ukrajnának

– fogalmazott Deutsch Tamás, hozzátéve, hogy aki ezzel szemben foglal állást, az minden korábbinál súlyosabb politikai és jogi következményekkel nézhet szembe.

Kijelentette: a magyar dollárbaloldal álláspontja is háborúpárti, ugyanis a konfliktus elmélyülését, eszkalációját szolgáló, további lőszer, fegyver, légvédelmi rendszer kötelező szállítására vonatkozó előterjesztést Cseh Katalin, Ara-Kovács Attila, Dobrev Klára, Molnár Csaba, Rónai Sándor és Ujhelyi István EP-képviselők is igen szavazatukkal támogatták.

Noha Brüsszelt és az Európai Unió intézményeit az egyre erősödő háborús hangulatkeltés, az egyre durvább háborús uszítás jellemzi, a június 9-én esedékes európai parlamenti választások alkalmával az európai politikában a magyarországihoz hasonló békepárti álláspont megerősödése várható más európai országokban is – tette hozzá nyilatkozatában Deutsch Tamás.

Borítókép: Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP európai parlamenti listavezetője beszédet mond a Fidesz–KDNP európai választási kampányindító rendezvényén a Millenárison 2024. április 19-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.