Nagy bajban az ukránok, újabb város eshet el

Az ukrán hadsereg parancsnoka szerint az orosz erők a szimbolikus jelentőségű május 9-ig el akarják foglalni Csaszov Jar városát − közölte vasárnap Olekszandr Szirszkij, az ukrán hadsereg parancsnoka a Telegram-oldalán.

Forrás: MTI2024. 04. 15. 6:20
Az orosz rakétatámadással lerombolt egyik legnagyobb ukrajnai hőerőmű a kelet-ukrajnai Harkivban 2024. április 12-én
Az orosz rakétatámadással lerombolt egyik legnagyobb ukrajnai hőerőmű a kelet-ukrajnai Harkivban 2024. április 12-én (Fotó: MTI/AP/Andrij Marienko)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A parancsnok állítása szerint az orosz hadvezetés kiadta az ennek megfelelő parancsokat. Május 9. a náci Németország felett aratott győzelem emléknapja Oroszországban.

A Donyeck megyei Csaszov Jar nem egészen harminc kilométerre délre fekszik Kramatorszktól, a megye ukrán kézen lévő területének legnagyobb városától, és az ukrán hadseregnek fontos vasúti és logisztikai csomópont. A város a háború előtt mintegy 12 200 lakossal rendelkezett, és szakértők szerint jól védhető térségben fekszik.

A délkeleti Dnyipro térségében vasárnap legkevesebb 15 ember sérült meg egy lelőtt orosz manőverező robotrepülőgép törmelékeitől. Mindemellett mintegy harminc lakóházban keletkeztek károk a regionális katonai parancsnokság tájékoztatása szerint. A délebbre fekvő Nikopol városában négyen sebesültek meg orosz tüzérségi csapás miatt, több lakóház pedig lángba borult.

 

Borítókép: Az orosz rakétatámadással lerombolt egyik legnagyobb ukrajnai hőerőmű a kelet-ukrajnai Harkivban 2024. április 12-én (Fotó: MTI/AP/Andrij Marienko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.