A bukott Joe Biden személyes részvételt ígért Kamala Harris elnökválasztási kampányában

Az amerikai elnök azt ígérte, hogy személyesen is részt vesz alelnöke Kamala Harris elnökválasztási kampányában. A bukott Biden hétfőn közölte elhatározását, amikor telefonon csatlakozott Kamala Harris Delaware államban tartott kampányeseményéhez. Harris eközben elegendő demokrata támogatását szerezte meg ahhoz, hogy a párt elnökjelöltje legyen.

Forrás: MTI, BBC2024. 07. 23. 6:49
Joe Biden amerikai elnök és Kamala Harris alelnök kezet fogott, miután a fegyverbiztonságról beszéltek a washingtoni Fehér Házban 2023. szeptember 22-én. (Fotó: SAUL LOEB / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden az elnökjelöltségtől való visszalépéséről tett bejelentése óta első alkalommal szólalt meg a nyilvánosság előtt, és hangsúlyozta: nem megy sehova, kitölti az elnöki mandátumát, ami 2025 januárjáig tart.

Kamala Harris alelnök 2024. július 11-én. (Fotó: Yusuke Tomiyama / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun az AFP-n keresztül)
Kamala Harris alelnök 2024. július 11-én (Fotó: AFP/The Yomiuri Shimbun/Yusuke Tomiyama)

Kamala Harris megfizethető lakhatást és méltányos béreket, valamint a középosztály megerősítését ígérte választási programjának elemeként. Továbbá élesen bírálta Donald Trumpot, akiről azt mondta, hogy egykori kerületi ügyészként „ismeri a fajtáját”.

Kamala Harris elnökjelöltségét a bukott Joe Biden elnök vasárnap biztosította támogatásáról, miután bejelentette visszalépését az elnökválasztástól. Az alelnök elnökjelöltsége mögé állt a kongresszus demokrata tagjainak mintegy kétharmada, és kampányának hétfői bejelentése szerint bő egy nap alatt 81 millió dollár kampánytámogatás folyt be.

Mint arról lapunk korábban beszámolt, a Soros-birodalom örököse, Soros Alex szinte azonnal jelezte a közösségi oldalán, hogy Harrist támogatja.

Itt az ideje, hogy mindannyian összegyűljünk Kamala Harris mögött, és legyőzzük Donald Trumpot. Ő a legjobb és legképzettebb jelöltünk. Éljen az amerikai álom!

– közölte Soros.

A demokrata párti szabályok szerint Joe Biden nem ruházhatja át hivatalosan az elnökjelöltséget, hanem arról az elnökjelölő konvención a delegáltak szavazatai döntenek, ott kell elnyerni a többséget. A Demokrata Párt augusztus 19. és 22. között Chicagóban tartja az elnökjelölő országos gyűlését.

A BBC eközben arról ír, hogy Kamala Harris elegendő demokrata támogatását szerezte meg ahhoz, hogy a párt elnökjelöltje legyen. Az Associated Press szerint Harris legalább 1976 küldött támogatását kapta meg a jelöléshez a szavazás első fordulójában.

Harris elmondta, hogy büszke arra, hogy széleskörű támogatottságot szerzett, és alig várja, hogy hivatalosan is elfogadja a jelölést. Megígérte, hogy keményen fog dolgozni, hogy kiérdemelje az elnökjelöltséget, és egyesítse a demokratákat és az ország egészét. A közvélemény azonban megosztott a jelenlegi alelnökkel kapcsolatban.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, nemcsak a kényszeredett nevetésről, hanem szélsőbaloldali megnyilvánulásairól, antiszemita kijelentéseiről és baklövéseiről is híressé vált az elmúlt években Kamala Harris.
Borítókép: Joe Biden amerikai elnök és Kamala Harris alelnök kezet fogott, miután a fegyverbiztonságról beszéltek a washingtoni Fehér Házban 2023. szeptember 22-én (Fotó: AFP/Saul Loeb)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.