„Börtönben kéne lenned!” – fakadt az EP-képviselő Ursula von der Leyennek

Nem tette zsebre az Európai Bizottság elnöke, amit az európai parlamenti ülésen kapott.

2024. 07. 25. 4:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlament strasbourgi nagytermében a július 18-i ülésszak főszereplőjeként két személyiség tűnt fel. Az egyiket, Ursula von der Leyent újraválasztották az Európai Bizottság elnökévé, míg a másik személy, Ewa Zajaczkowska-Hernik, a lengyel Konföderáció EP-képviselője olyan beszédet mondott, amellyel kiérdemelte volna az Európa jobboldali királynője címet.

Dariusz Matczak, a Warsaw Enterprise Institute vezető szakértője szerint ugyanakkor Ursula von der Leyen beiktatási beszéde éppoly unalmas volt, mint amennyire álságos, és aligha érdemel további figyelmet. A német vezető megerősítette szándékát, hogy az EU-t a sokak által katasztrófának vélt irányba terelje, és még több olyan politikát ígért, amely Európát válságba sodorta, beleértve a zöldmegállapodás szélsőségeit is – írja a Remix News.

Ezzel szöges ellentétben Ewa Zajaczkowska-Hernik lengyel EP-képviselő felszólalása lényegesen rövidebb, de sokkal érdekfeszítőbb volt. A lengyel EP-képviselőt Európa jobbszárnya királynőjeként üdvözölték, és beszéde az olasz Giorgia Meloni buzgalmát, szenvedélyét és őszinteségét idézte, mielőtt ő is csak egy újabb csúszós, homályos európai vezető lett volna – írja a szakértő.

Ursula asszony, itt az ideje, hogy kimondjuk, amit az európaiak többsége gondol önről – bátran és egyenesen. Ön a zöldmegállapodás arca, amely Európát gazdasági múzeummá változtatja. Ön az arca az EU összes éghajlati őrületének. Ön az arca a migrációs paktumnak. Hogy nem szégyelli magát, hogy egy olyan paktumot támogat, amely ahhoz vezet, hogy nők és gyermekek milliói érzik magukat fenyegetve saját városaik utcáin?

 –  szólította meg Zajaczkowska-Hernik a német vezetőt.

Önök felelősek minden nemi erőszakért, minden támadásért, minden tragédiáért, amit az illegális bevándorlók okoznak, mert meghívják ezeket az embereket, és azért, amit tesznek, börtönben a helyük

– jelentette ki, majd leszögezte, hogy Ursula von der Leyen jelenléte a bizottsági elnöki tisztségben az EU tovább hanyatlását jelzi.

Borítókép: Ewa Zajaczkowska-Hernik, a lengyel Konföderáció EP-képviselője (Forrás: Facebook/Ewa Zajaczkowska-Hernik)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.