A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Támogatás helyett gáncsolják a saját szövetségesei Orbán Viktort + videó

Támogatás helyett inkább elítélik Orbán Viktor békemisszióját európai uniós és NATO-beli szövetségesei – mutatott rá egy brit jogász és geopolitikai szakértő, hozzátéve, hogy a magyar miniszterelnök azt teszi, amit már rég meg kellett volna tenni.

2024. 07. 10. 17:02
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Kijevben 2024. július 2-án
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Kijevben 2024. július 2-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Orbán Viktor az egyetlen vezető, aki megtette azt, amit már rég meg kellett volna tenni, vagyis egyik fővárost a másik után meglátogatva közös pontot igyekszik keresni a háborús felek között – méltatta a magyar kormányfő békemisszióját Alexander Mercouris brit jogász és geopolitikai szakértő a The Duran podcast adásában.

A szakértő ugyanakkor nem optimista a miniszterelnök törekvésének kimenetelével kapcsolatban, ugyanis szerinte pont azok gáncsolják, aki egyébként a szövetségesei: az EU és a NATO tagállamai.

Dühösek, mert Orbánról van szó, és dühösek, mert, nos, ő valóban komoly lépéseket tesz a béke érdekében

– mutat rá a lehetséges indokra Mercouris.

A szakértő szerint ugyan voltak próbálkozások a felek közti közvetítésre az orosz–ukrán háború korai szakaszában Recep Tayyip Erdogan török elnök, illetve Naftali Bennett korábbi izraeli miniszterelnök részéről, de ezek sem jártak sikerrel.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Kijevben 2024. július 2-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.