Halottnak nyilvánítottak egy férfit, mégis felébredt, amikor éppen ki akarták műteni a szerveit

Hátborzongató.

Forrás: Science Alert2024. 10. 24. 18:55
A,Corpse,Covered,With,A,Blue,Cloth,On,A,Refrigerator
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éppen ki akarták műteni egy férfi szerveit, miután halottnak nyilvánították, hogy azokat eladományozzák, de közben felébredt – adta hírül a Science Alert.

Az eset az amerikai Kentucky államban történt, és arról Nyckoletta Martin szervátültetéseket felügyelő szakember számolt be levélben, amelyet az Amerikai Egyesült Államok képviselőházának küldött. A hihetetlen történetre akkor bukkant rá, amikor áttekintette a 2021. októberi dokumentumokat, ugyanis a Kentucky Organ Donor Affiliates (KODA) szervmegőrzőjében dolgozik.

Az elképesztő ügy középpontjában a 36 éves Anthony Thomas TJ Hoover II állt, akit kábítószer-túladagolás miatt szállítottak kórházba, és, akit agyhalottnak nyilvánítottak, miután leállt a szíve, így levették a lélegeztetőgépről, majd, amint azt korábban kérelmezte, szervdonorként készítették elő műtétre.

A férfi nővére egyébként ott volt, amikor a műtőbe szállították és emlékezett, hogy a testvére szeme még ki is nyílt útközben, de az orvosok azt mondták, az egy természetes reflex, azonban nem minősül életjelnek.

Amikor aztán a műtőasztalon sírni kezdett, rájöttek, hogy a férfi valóban életben van, és bár túlélte a sokkot is, most a nővére gondozza, mert problémái vannak a beszéddel, a mozgásával és a memóriájával is. Az esetet vizsgálják a hatóságok.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.