Magyarország a közel-keleti régió stabilitásáért és békéjéért dolgozik

A francia Kül- és Európaügyi Minisztérium magas szintű nemzetközi konferenciát szervezett a Libanonban kialakult konfliktus kezelésére és az ország megsegítésére.

Forrás: MTI2024. 10. 25. 16:46
A francia Kül- és Európaügyi Minisztérium magas szintű nemzetközi konferenciát szervezett a Libanonban kialakult konfliktus kezelésére és az ország megsegítésére
A francia Kül- és Európaügyi Minisztérium magas szintű nemzetközi konferenciát szervezett a Libanonban kialakult konfliktus kezelésére és az ország megsegítésére
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország a közel-keleti régió stabilitásáért és békéjéért dolgozik – közölte pénteki Facebook-bejegyzésében Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára. Felidézte, hogy a francia Kül- és Európaügyi Minisztérium magas szintű nemzetközi konferenciát szervezett a Libanonban kialakult konfliktus kezelésére és az ország megsegítésére. A megbeszélést Emmanuel Macron francia elnök, António Guterres ENSZ-főtitkár és Mohammad Najib Azmi Mikati libanoni miniszterelnök nyitotta meg, számos külügyminiszter és nemzetközi tisztviselő részvételével. 

Magyarország képviseletében hangsúlyoztam, hogy elkötelezettek vagyunk a további regionális eszkaláció megakadályozása mellett. Kiemeltem a libanoni hatóságok megerősítésének és támogatásának szükségességét, valamint a régóta súlyos feszültségeket okozó szíriai menekültek biztonságos hazatérésének elősegítését

– írta Azbej Tristan. Az ártatlan civilek biztonsága és a belső menekültek visszatérése otthonaikba minden oldalon fontos. Ezzel együtt minden erőfeszítést meg kell tennünk azért is, hogy a Hamász terrorszervezet által ejtett izraeli túszokat szabadon engedjék – tette hozzá.

A konferencián bejelentettem, hogy Magyarország az elmúlt hetekben 124 ezer dollár értékű adománnyal járult hozzá a konfliktus eszkalálódása miatt megsérült és lakóhelyüket elhagyni kényszerült libanoni civilek megsegítéséhez. Ezt a támogatást keresztény szervezeteken keresztül juttatjuk el a rászorulókhoz, és további humanitárius akciókat is tervezünk a közeljövőben

– emelte ki az államtitkár.

Borítókép: A francia Kül- és Európaügyi Minisztérium magas szintű nemzetközi konferenciát szervezett a Libanonban kialakult konfliktus kezelésére és az ország megsegítésére (Forrás: Facebook/Azbej Tristan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.