Bemutatták a NASA holdautóit

A NASA bejelentette, hogy a 2030-ra kifejlesztenek egy új holdjárót, amely segíti a küldetéseket, és lehetővé teszi az emberek számára, hogy felfedezzék a Hold különböző területeit.

2024. 10. 25. 13:42
A Holdon lévő kutatóbázis - illusztráció. (Fotó: VICTOR HABBICK VISIONS/SCIENCE P / VHB / Science Photo Library via AFP) Fotó: Science Photo Library via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NASA friss bejelentése szerint a 2030-as évek elején a tervek szerint megvalósuló Artemis-program keretében egy új típusú Lunar Terrain Vehicle (LTV) közlekedésre képes járművet fejlesztenek ki – írta a The Sun. Az LTV célja, hogy olyan eszközként szolgáljon, amely megkönnyíti az űrhajósok mozgását a Hold felszínén.

A tervek szerint a holdjáró különböző formákban és méretekben érkezik, és olyan technológiákat alkalmaz, amelyek lehetővé teszik az elektromos meghajtást.

A NASA szakértői szerint a jármű segíthet az űrhajósoknak könnyebben navigálni a Hold felszínén, és különböző tudományos kísérletek elvégzésében is az asztronauták segítségére lehet.

A NASA célja, hogy a holdjáró hozzájáruljon a jövőbeli holdbázisok létesítéséhez, amelyek lehetővé tennék az emberek hosszabb tartózkodását a Holdon, ezzel elősegítve a holdi kutatások fejlődését és a későbbi Mars-expedíciók előkészületeit. 

A holdjáró fejlesztése része annak a tervnek, hogy a NASA visszatérjen a Holdra és újra felfedezze annak területeit, miközben elősegíti a jövőbeli űrkutatás fejlődését.

Borítókép: A Holdon lévő kutatóbázis (Victor Habbick Visions/Science P/VHB/Science Photo Library via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.