Szarvasok agancsai közé szorult egy nő

Különös és veszélyes helyzetbe került egy nő, amikor megpróbált szétválasztani két viaskodó szarvast, és végül azok agancsai közé szorult.

2024. 10. 25. 11:09
Harcoló szarvasok
Harcoló szarvasok Fotó: AFP Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nő a Cornwallban található Coach Mill faluban próbálta szétválasztani a két szarvast, amikor az egyik állat szarvaival megsebesítette – írta a Daily Mirror. A nő megsérült, és kórházba kellett szállítani. Az állatok is megsérültek, egyiküket az állatorvos is megvizsgálta, a másik szarvas visszamenekült az erdőbe. 

Szakértők elmondták, hogy ősszel, a szarvasok párosodási időszakában a hímek a területért és nőstényekért küzdenek. Ezek a harcok ilyenkor rendkívül erőteljesek lehetnek. 

A szakértők arra figyelmeztették az embereket, hogy ne közelítsenek a szarvasokhoz ebben az időszakban, mivel agresszívan viselkednek.

A világ körül több esetben is megfigyelték a vadállatok agresszív viselkedését, hasonlóan a legutóbbi brit incidenshez. Például a Krímben tragikus támadás történt, amikor oroszlánok támadtak egy park dolgozójára a Tajgan parkban. Az állatok nemcsak az állatkertekben, hanem a szabad természetben is támadhatnak, különösen a párzási időszakokban vagy más természetes körülmények között, amikor a legagresszívebbek.

Borítókép: Harcoló szarvasok (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.