Trump: Olyanok vagyunk, mint a világ szemétdombja

Trump a csütörtöki kampányeseményen arról beszélt, hogy Harris helyzete még rosszabb, mint Joe Bidené.

2024. 10. 25. 13:10
Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump az arizonai Tempe-ben tartott, bevándorlással foglalkozó nagygyűlésen mondott beszédet, alig két héttel az amerikai elnökválasztás előtt. Az Egyesült Államok a határpolitikája miatt „olyan, mint egy szemetesláda” a világ többi része számára.

Szabadjára engedték az erőszakos kampányt folytató migránsbandák hadseregét. Mi vagyunk a szemétlerakó. Olyanok vagyunk, mint a világ szemétdombja.

A bevándorlás kérdése a kampány során végig Trump egyik fő témája volt, amikor is kiemelte a papírok nélküli bevándorlók bűncselekményeiről szóló történeteket, és őket tette felelőssé az erőszakhullámért.

Csütörtökön a csatatérállamnak számító Arizonában Trump megismételte azt az ígéretét is, hogy 

véget vet a menedékvárosoknak, és támogatni fogja a halálbüntetés kiszabását abban az esetben, ha egy papírokkal nem rendelkező bevándorló megöl egy amerikai állampolgárt. 

A republikánus elnökjelölt azt is kijelentette, hogy megválasztása esetén tízezer új határőrügynököt kér a kongresszustól, és feleleveníti az úgynevezett Mexikóban maradás politikáját, amelynek értelmében a migránsoknak Mexikóban kellett maradniuk, a menedékjogi meghallgatásig. Biden kormánya megszüntette ezt az intézkedést. 

Trump nem finomkodott Kamala Harris alelnök bírálatával. A demokrata elnökjelöltet egyre gyakrabban nevezi „hülyének”, miközben az intellektusára irányítja a figyelmet.

Tegnap egy újabb összefüggéstelen tévéinterjúban Kamala Harris ismét kijelentette, hogy ellenez minden olyan tervet, amely az illegális bevándorlók hazaküldésére irányul

– mondta Trump, hozzátéve:

Ő egy alacsony IQ-jú egyén.

Arizona egyike azoknak az ingadozó államoknak, amely várhatóan végleg eldönti az elnökválasztást. A korai személyes szavazás ebben a hónapban kezdődött az államban, amely Trump és Harris kampányeseményeit is megsokszorozta. A legutóbbi közvélemény-kutatások szerint Trump enyhe, de hibahatáron belüli előnnyel vezet az államban.

(Borítókép: Donald Trump republikánus elnökjelölt, volt amerikai elnök távozik, miután beszédet mondott a Turning Point Action kampánygyűlésen a Thomas & Mack Centerben 2024. október 24-én Las Vegasban, Nevadában. Fotó: Anna Moneymaker/Getty Images North America/Getty Images via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.