92. születésnapját ünnepli XVI. Benedek pápa

XVI. Benedek nyugalmazott pápa 92. születésnapját ünnepelte kedden.

Forrás: MTI2019. 04. 16. 19:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katolikus egyház előző vezetőjét már hétfőn felköszöntötte a jelenlegi egyházfő, Ferenc pápa, aki a húsvéti ünnepek alkalmából is átadta jókívánságait elődjének – közölte Alessandro Gisotti szentszéki szóvivő. Joseph Ratzinger, aki 2013-ban mondott le a pápai trónról, visszavonultan él a Mater Ecclesiae kolostorban.

A múlt héten azonban a katolikus egyházon belüli szexuális visszaélések gyökereiről szóló iratával hívta fel ismét magára a figyelmet, egyes körökben nagy felháborodást keltve.

A 18 oldalas dokumentumban a volt katolikus egyházfő amellett érvelt, hogy az egyházi pedofília eredete a társadalom erkölcsi összeomlásában keresendő, amelynek egyik okaként az 1968-as társadalmi forradalmat említette.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a két pápa találkozóján szóba került-e ez a kérdés. A Vatikán mindössze egy felvételt tett közzé, amelyen Joseph Ratzinger és Ferenc pápa egymás mellett ülve látható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.