A harmadik negyedévben is zsugorodhatott a német GDP a német jegybank szerint

A szeptember végével záródott negyedévben minimálisan zsugorodhatott a német gazdaság az előző negyedévhez képest, amikor 0,1 százalékkal csökkent a gazdaság teljesítménye negyedéves összevetésben – közölte hétfőn ismertetett jelentésében a német szövetségi jegybank, a Deutsche Bundesbank.

Forrás: MTI2019. 10. 21. 20:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amennyiben a német jegybank előrejelzésének megfelelően alakultak a gazdasági folyamatok, akkor a német gazdaság már a második egymást követő negyedévben zsugorodott és ezzel technikai értelemben recesszióba került. Az első negyedévben a német GDP 0,4 százalékkal nőtt.

A német gazdaság utoljára a 2012 vége és 2013 eleje közötti időszakban volt recesszióban.

A Bundesbank jelentése szerint a globális kereskedelmet sújtó bizonytalanság kedvezőtlenül hat az exportorientált német iparra. A Bundesbank hétfőn ismertetett jelentésében ugyanakkor leszögezte, hogy nem tart markáns recessziótól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.