A János-passiót is online közvetítik a lipcsei Tamás-templomból

2020. 04. 08. 21:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány ellenére fel fog csendülni Johann Sebastian Bach János-passiója a lipcsei Tamás-templomban nagypénteken, az eseményt az interneten élőben közvetítik, és együtt éneklésre biztatják a nézőket.

A programot a lipcsei Bach-fesztivál igazgatója, Michael Maul kezdeményezte, aki a héten kénytelen volt bejelenteni a júniusi nagyszabású rendezvény lemondását.

A János-passió a júniusi fesztivál egyik koncertje lett volna, amikor a lipcsei Piactéren ötezer ember énekelte volna együtt Bach világhírű művét. Nagypénteken azonban egyfajta kamarazenei változata csendül fel Bach sírjánál a Tamás-templomban.

„Úgy vélem, hogy Németországban több száz, húsvétra tervezett Bach-passiót mondtak le, világszerte pedig valószínűleg több ezret” – mondta Maul, hozzátéve, hogy egy Bach-passió páratlan előadását tervezik mindenütt.

Tíz zenész fog 15 órakor zenélni a Tamás-templomban. Egy már elkészült playbackhez a világ minden részéből csatlakoztak zenészek, karénekesek. Ezt fogják élőben egy osztott képernyőn közvetíteni a templomból, azt a benyomást keltve, hogy együtt zenél világszerte a Bach-közösség- magyarázta.

Az előadást az MDR német rádió- és televíziócsatorna honlapja és a lipcsei Bach-archívum Facebook-oldala fogja közvetíteni.

A nézőknek egy digitális programfüzetben biztosítják a korálok kottáját, így otthonról együtt énekelhetnek az énekesekkel. Később a felvett koncertet a rádióban és a televízióban is leadják majd – közölte Maul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.