A japán GDP az előzetesen becsültnél jobban nőtt a harmadik negyedévben

A japán kormány jócskán feljavította a gazdaság idei harmadik negyedévi növekedésére vonatkozó adatot, elsősorban a korábban becsültnél nagyobb tőkeberuházások miatt.

Forrás: MTI2019. 12. 09. 20:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A végleges adat szerint a szeptember végén záródott három hónapban a japán hazai össztermék (GDP) 1,8 százalékkal nőtt éves összevetésben a második negyedévi 2 százalékos bővülés után.

A nem végleges adat jóval kisebb, 0,2 százalékos harmadik negyedévi gazdasági növekedésről szólt. Negyedéves összehasonlításban a japán GDP 0,4 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben a nem végleges adatként szerepelt 0,1 százalékos zsugorodás helyett.

Végleges adat szerint a tőkeberuházások 1,8 százalékkal bővültek a korábban becsült 0,9 százalék helyett a második negyedévhez viszonyítva, a magánfogyasztás növekedésére vonatkozó adatot pedig 0,4 százalékról 0,5 százalékra változtatták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.