A magyar kormány kiáll a kárpátaljai magyarok mellett

A magyar kormány mindig ki fog állni a kárpátaljai magyarok mellett – emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebook-oldalán.

Forrás: MTI2020. 06. 12. 18:24
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2020. május 19. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a versenyképességi támogatásról szóló okiratok átadásán a minisztériumban 2020. május 19-én. Eddig 540 beruházó jelentkezett versenyképesség-növelõ támogatásért, összesen 260 milliárd forint értékû befektetést vállaltak. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter azt írta, Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel legutóbbi budapesti látogatásakor korrekt tárgyalást folytattak, baráti hangnemben.

Akkor is elmondta neki, hogy csak abban az esetben vonjuk vissza a miniszteri szintű NATO-Ukrajna ülések vétózását, ha a Kárpátalján élő magyarok visszakapják korábban elvett, az anyanyelvi oktatáshoz fűződő jogaikat.

A párbeszédre természetesen továbbra is készen állunk, várjuk a gazdasági, oktatási és kisebbségi vegyes bizottságok üléseit, és reméljük, hogy közösen megoldásokat találunk a fennálló vitás kérdésekre – fogalmazott Szijjártó Péter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.