A rendőrök elleni támadások felerősödtek Franciaországban

Pár napja szüntették csak meg a kijárási tilalmat, de a rendőrök elleni támadások újra felerősödtek, igaz, a zavargókat a karantén sem tartotta vissza az utcai rombolástól. Ezúttal kiskorúakat is őrizetbe vettek, mert kövekkel dobálták a rendőröket.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 05. 17. 9:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaországban már a karantén idején sem bírtak magukkal a rendbontók, és várható volt, hogy az enyhítések bevezetésével egy időben megugrik majd a zavargások száma is. Nos, nem kellett sokat várni az első rendőrök elleni támadásra, a svájci határ mentén fekvő Mulhouse-ban két egymást követő éjjel is összecsaptak a rendbontók a rendőrökkel – számolt be róla a V4NA Hírügynökség.

A város legsűrűbben lakott Bourtzwiller nevű kerületében a helyieket a kijárási tilalom sem tartotta vissza attól, hogy kimenjenek az utcára és ott csoportosuljanak, több esetben a rendőröknek kellett rendet tenniük köztük és hazaküldeni őket.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=wvhDfcJksEE&feature=emb_logo

A karantén megszüntetésével azonban most már tényleg szabadon járnak, kelnek a zavargók az utcán, visszatértek a megszokott rutinjukhoz, motoron rodeóznak, több tucatnyian gyülekeznek, provokálnak.

Ez történt a héten is, ráadásul két egymást követő este is összecsaptak a rendőrökkel. Az indulatok egy rendőri igazoltatást követően szabadultak el, pillanatok alatt mintegy harminc fős tömeg vette körül a rendőröket és kövekkel dobálták őket. Az erősítés hamar megérkezett, könnygázzal válaszoltak a rendőrök az őket ért támadásra, és őrizetbe vettek hét személyt, köztük négy kiskorút. Három rendőr megsérült, egyiküket az arcán találta el egy utcakő. Másnap a fokozott rendőri jelenlét ellenére megismétlődött a jelenet, melynek megint könnygázzal vetettek véget a rendőrök. Négy újabb személyt őrizetbe vettek, egy rendőr pedig a kezén sérült meg. Az esetről a swissinfo.ch számolt be.

A 20 minutes hírportál értesülései szerint egy rendőr a sürgősségin kötött ki, szintén egy motoros miatt a Rhône megyében lévő Vénissieux-ben. Két motoros rendőr érkezett a rodeózó sofőr megfékezésére, különváltak, és úgy próbálták megállítani a száguldozót, ám az egyik rendőrre több tucatnyian vártak egy parkolóban, körbevették, kövekkel dobálták és brutálisan összeverték. A támadást követően kitört néhány foga és több öltéssel kellett összevarrni az arcát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.