A saját maga által ásott verembe esett bele a cenzúrázó Twitter

Akkora botrány lett abból, hogy a Twitter letiltotta a Joe Biden kétes ügyeiről szóló feltáró cikk megosztását, hogy azt végül sokkal többen osztották meg, mint ha nem lett volna egy ideig letiltva.

Forrás: v4na hírügynökség2020. 10. 22. 20:00
Dorsey, Jack
Jack Dorsey Twitter-vezérnek a leköszönő amerikai elnökkel szembeni példátlan fellépése világszerte lavinát indított el Fotó: Jim Lo Scalzo Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy port kavart nemrég, amikor a Twitter nem engedte megosztani, de még egymásnak elküldeni sem a New York Post feltáró cikkét Joe Bidenről és fiáról, valamint az ukrajnai ügyleteikről. A tech cég ráadásul több ismert személy fiókját is zárolta, amiért meg akarták osztani a cikket, ami a Twitter szerint káros tartalomnak minősült. Az eseten nagyon sokan felháborodtak, aminek hangot is adtak a közösségi felületen.

Most viszont kiderült, hogy a Twitter az önkényes cenzúrázással tulajdonképpen a másik oldal malmára hajtotta a vizet. Miközben meg akarta akadályozni a cikk terjedését, valójában még több megosztást generált a Zignal Labs adatai szerint.

A Jack Dorsey által irányított Twitter hatalmas öngólt rúgott
Fotó: MTI/EPA

A Post cikkénél ötezer-ötszázról tízezerrel emelkedett a negyedóránkénti megosztások száma, így valójában nem volt olyan jó ötlet a tiltás.

Szerda és vasárnap között több mint 352 ezer alkalommal osztották meg a cikket, ez a szám pedig azóta csak tovább nőtt. Ez az adat viszont valószínűleg nem lett volna ilyen magas, ha nincs az a hatalmas felhajtás körülötte, amit a Twitter cenzúrázása okozott.

Újabb dokumentum bizonyítja Joe és Hunter Biden korrupciós ügyét

John Ratcliffe, az amerikai hírszerző szervezeteket tömörítő Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) csúcsigazgatója azt nyilatkozta, hogy Hunter Biden nyilvánosságra került levelezései, amelyek az apjára, Joe Biden elnökjelöltre is érthetőek lehetnek, nem képezik az úgynevezett orosz dezinformációs kampány részét, a demokraták ilyen jellegű híresztelései egyszerűen nem igazak. Közben kiszivárogtak azok a dokumentumok, amelyek azt bizonyítják, hogy Hunter Biden hagyta ott a szervizben a laptopjait, amiről az e-maileket megszerezték. A papírokon látható Hunter aláírása, illetve egy nevére kiállított számla is. A két új információ sokat árthat Joe Biden kampányának. Hétfőn interjút adott a Fox Newsnak John Ratcliffe, aki május óta az Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) csúcsigazgatója. Az MTI beszámolója szerint a műsorvezető azon kérdésére, hogy vajon megalapozottak-e a képviselőház hírszerzési bizottsága demokrata párti elnöke, Adam Schiff állításai, miszerint a Hunter Bidenről az elmúlt napokban – a New York Post által – nyilvánosságra hozott információk hátterében orosz (dezinformációs) kampány állhat, Ratcliffe leszögezte: az amerikai hírszerzésnek nincsenek ezt alátámasztó információi.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.