Áder János a georgiai (grúz) ortodox egyház vezetőjével találkozott

Őszentsége II. Illés katolikosz pátriárkával, a georgiai (grúz) ortodox egyház vezetőjével találkozott Áder János államfő pénteken Tbilisziben, háromnapos hivatalos útja zárásaként.

Forrás: MTI2019. 09. 06. 10:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A köztársasági elnök a látogatáson történelmi tettként értékelte a társadalmi kérdésekben is igen aktív pátriárka cselekedeteit, amelyekkel hozzájárult országa függetlenségének kivívásához, a béke megteremtéséhez, valamint a nemzet gyarapodásához.

A magyar államfő példaértékű és követendő kezdeményezésnek tartotta azt, ahogyan II. Illés gyermekvállalásra buzdítja a híveket. A pátriárka vállalta, hogy minden család harmadik gyermekét személyesen kereszteli meg és vállalja a keresztapaságot.

A georgiai (grúz) egyházfő elmondta: már 50 ezer keresztgyermeke született.

A pátriárka köszönetet mondott az országa mezőgazdaságának nyújtott magyar segítségért, valamint a cserediákoknak nyújtott tanulási lehetőségekért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.