Aggasztó hírek érkeztek Svédországból

Ideje felébredni!

2021. 06. 04. 10:30
null
Egy rendőr tájékoztatja a stockholmi pályaudvarra érkező illegális bevándorlókat 2015. szeptember 12-én. Ezen a napon mintegy 250 migráns érkezett vonattal a svéd fővárosba. Fotó: MTI/EPA/Jonas Ektsromer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sötét képet festett a svédországi közbiztonság állapotáról a Svéd Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács legutóbbi jelentése. A skandináv ország a 2000-es évek elején még a legbiztonságosabb országok között volt számon tartva. A 2010-es évek közepétől azonban folyamatosan nőtt az országban a fegyveres bűncselekmények száma, 2018 óta pedig vezeti az ország az erre vonatkozó nem túl hízelgő európai rangsort.

– A Svédországban tapasztalható növekedés Európában sehol máshol nem látható. Svédország utolsóból első lett ebben az európai statisztikákban – mondta Klara Hradilova-Selin, a Svéd Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács nyomozója a jelentés kapcsán – olvasható a V4NA cikkében.

De az igazán sommás véleményt a svéd rendőrfőnök, Erik Nord fogalmazta meg a Göteborgs Postennek írt publicisztikájában:

„Ma már nem titok, hogy a lövöldözéssel és robbantásokkal járó bűnesetek és a Svédországban az elmúlt évtizedben tapasztalt migráció között kapcsolat van […] Lehetőségem van közvetlen közelről követni ezeket az ügyeket, és egyértelműen látszódik, hogy szinte mindenki, aki ezekben a lövöldözéses konfliktusokban részt vesz, a Balkánról, a Közel-Keletről, Észak-, vagy Kelet-Afrikából származik.”

Tehát már Svédországban is kezdenek rájönni, hogy a fegyveres bűncselekmények növekvő száma és a bevándorlás között bizony komoly összefüggés van.

Szerencsére Magyarországon a kormány migrációs politikája miatt nem kell ilyen gondokkal küzdenünk.

De a nyugat-európai negatív tapasztalatok fényében nagyon veszélyes a magyar baloldal álláspontja, hiszen nekik a migráció csupán álprobléma, tehát hatalomra kerülésük esetén minden bizonnyal elbontanák a védelmet nyújtó határkerítést.

Ezt támasztja alá Karácsony Gergely a The Economistnak adott interjújának az illusztrációja is, ahol a karikatúrán az immár miniszterelnök-jelölt főpolgármester jól láthatóan átvágott egy a műszaki határzárhoz kísértetiesen hasonlító szerkezetet, mielőtt egy légkalapáccsal hozzá fogott volna a magyar miniszterelnököt ábrázoló szobor talapzatának a lebontásához.

A világ egyik vezető gazdasági lapjának az üzenete világos, a szimbólum egyértelmű.

Orbán Viktor haladó gondolkodású kihívója győzelme esetén azonnal lebontaná a hazánkat védő kerítést.

Tehát egy esetleges ellenzéki győzelem esetén nálunk is nagyon könnyen kialakulhat egy a svédországihoz hasonló tarthatatlan helyzet.

Úgyhogy nagyon jó lesz figyelni a jövő évi választásnál.

(Borítókép: Illusztráció – Egy rendőr tájékoztatja a stockholmi pályaudvarra érkező illegális bevándorlókat 2015. szeptember 12-én. Ezen a napon mintegy 250 migráns érkezett vonattal a svéd fővárosba. – Forrás: MTI/EPA/Jonas Ektsromer )

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.