Agyonlőttek nyolc embert a FedEx indianapolisi telephelyén

Egy fegyveres nyolc embert lőtt agyon és többeket megsebesített az egyesült államokbeli Indianapolisban, a FedEx gyorsposta-szolgáltató vállalat telepén, az elkövető később végzett magával.

2021. 04. 16. 11:32
Chicago Reacts To Video Of Police Shooting That Killed 13 Year Old Adam Toledo
CHICAGO, IL - APRIL 15: Chicago Police officers guard the front entrance the their headquarters building during a rally on April 15, 2021 in Chicago, Illinois. The rally is held in protest of the killing of 13-year-old Adam Toledo by a Chicago Police officer on March 29th. The video of the fatal shooting was released on Thursday to the general public by the Civilian Office of Police Accountability more than two weeks after the incident took place. Kamil Krzaczynski/Getty Images/AFP (Photo by Kamil Krzaczynski / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább nyolcan meghaltak a FedEx gyorsposta-szolgáltató vállalat indianapolisi telepén kitört lövöldözésben, a fegyveres támadó magával is végzett

– írta a BBC brit közszolgálati csatorna honlapja. Az eset helyi idő szerint tegnap késő este történt az indianapolisi nemzetközi repülőtér közelében lévő létesítményben.

Genae Cook rendőrségi szóvivő elmondta, hogy négy embert szállítottak lőtt sebekkel kórházba, egyikük kritikus állapotban van. Két másik személy sérüléseit a telepen látták el a mentők. A lövöldözőt egyelőre még nem azonosították, még folynak a kihallgatások, továbbá az információk begyűjtése. Cook szerint túl korai lenne megmondani, hogy a lövöldöző a létesítmény alkalmazottja volt-e.

Beszámolt ugyanakkor arról, hogy a rendőrséget nem sokkal este 11 óra után riasztották a helyszínre, ahol heves lövöldözés folyt. A fegyveres később öngyilkos lett. – Még mindig próbáljuk kideríteni a történteket és az azt kiváltó okokat” – tette hozzá a nyilatkozó.

A FedEx közleményt adott ki, miszerint együttműködik a hatóságokkal, és igyekszik minél több információt szolgáltatni. Egy helyi tévécsatorna, a WTHR televízió arról számolt be, hogy a telepen dolgozók hozzátartozói egy helyi szállodában gyűltek össze, ahol várják a hírt a szeretteikről. Néhányan azt mondták, hogy az alkalmazottak nem tarthatják maguknál a telefonjukat, amíg a létesítményben dolgoznak. Ez a körülmény akadályozta azt, hogy azonnal értesítsék a hatóságokat.

Egy szemtanú, aki a létesítményben dolgozik, azt mondta, több lövést hallott. Ezután megpillantott egy lövöldöző férfit, akinél valamilyen géppisztoly vagy automata fegyver volt.

Az Egyesült Államokban az elmúlt hónapokban több lövöldözéses eset volt. Március 17-én nyolc embert lőttek agyon három masszázsszalonban, Georgia államban. Hat nappal később tíz ember vesztette életét egy áruházi fegyveres incidensben, Colorado államban. Az eset a Denvertől mintegy 45 kilométerre északnyugatra lévő Boulderben történt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.