Akut leukémiában szenved Karel Gott

Akut leukémiában szenved Karel Gott, a cseh popsztár a Prágai Egyetemi Általános Kórházba (VFN) jár kezelésre.

Forrás: MTI2019. 09. 12. 11:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 80 éves cseh énekes közösségi oldalán közölte, hogy másfél éve mielodiszplasztikus szindrómát (MDS) diagnosztizáltak nála, amely a többféle kezelése ellenére az elmúlt hónapokban akut leukémiává fejlődött. Hangsúlyozta, hogy ambuláns páciensként jár be a kórházba, ahol rendszeresen ellenőrzik az állapotát. Kérte a médiát, hogy tartsa tiszteletben privátszféráját.

Csehország évtizedek óta legnépszerűbb, külföldön is ismert és elismert énekesénél 2015-ben nyirokcsomórákot állapítottak meg, amiből ugyan kigyógyult, de meggyengült az immunrendszere.

Júliusban kénytelen volt lemondani 80. születésnapja alkalmából tartandó koncertjét, utolsónak tervezett fellépését akut tüdőgyulladás miatt. Az énekest már 2018-ban is tüdőgyulladással kezelték kórházban, utána ugyancsak törölni kényszerült koncertjeit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.