Alaposan felkészült a gyilkolásra a manchesteri robbantó

Felvette egy térfigyelő kamera, ahogy a manchesteri robbantó, Salman Abedi, napokkal a merénylet előtt megfigyelte a Manchester Aréna környékét egy másik koncert alkalmával. A robbantó testvérét is bíróság elé állították, azzal vádolják, hogy segített bátyjának a terrortámadás kitervelésében.

Forrás: V4NA2020. 02. 25. 19:48
null
Manchester, 2017. május 23. Rendõr a Manchester Arena közelében 2017. május 23-án, miután az elõzõ este, Ariana Grande amerikai énekesnõ koncertjének végén öngyilkos merénylõ pokolgépet robbantott a manchesteri rendezvényközpont bejárati csarnokában. Huszonkét ember életét vesztette, ötvenkilenc megsebesült. (MTI/EPA/Nigel Roddis) Fotó: NIGEL RODDIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alaposan megfigyelte a pénztárnál várakozókat a manchesteri robbantó, Salman Abedi a Manchester Arénánál, négy nappal a terrortámadás előtt – ez látható azon a felvételen, amelyet a bírósági tárgyaláson mutattak be. Akkor a Take That zenekar lépett fel az arénában, ezt használta ki a terrorista, hogy feltérképezze a környéket a merénylethez. Az is kiderült, hogy az előcsarnokban is járt, ahol végül a támadást elkövette Ariana Grande énekesnő koncertje után – írja a BBC.

A terepszemle után a terrorista egy bevásárlóközpontba ment, ahol elemeket és egy nagy kék táskát vett, amelybe a bomba készítéséhez szükséges eszközöket vitte bérelt lakására.

Rendõrautók a Manchester Arena elõtt
Fotó: MTI/EPA/Nigel Roddis

A tárgyaláson Salman Abedi öccsét is meghallgatták, akit azzal vádolnak, hogy segített bátyjának a merénylet kitervelésében. A férfi tagadta, hogy tudott testvére tervéről és azt hangsúlyozta, hogy ő nem szélsőséges. A tárgyalás folytatódik – tájékoztatott a V4 Agency.

A 2017. május 22-én elkövetett terrortámadásban 22-en haltak meg, amikor Ariana Grande énekesnő teltházas koncertjét követően egy öngyilkos merénylő szöges bombát robbantott fel. Az áldozatok többsége fiatal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.