Albániában elfogtak egy Olaszországban körözött terrorista toborzót

Albániában őrizetbe vettek egy nőt, akit Olaszországban elítéltek és köröznek, mert az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek toborzott tagokat – jelentették be szombaton az albán hatóságok.

Forrás: MTI2020. 09. 06. 9:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 43 éves Lubjana Gjecaj Tiranában élt, ott fogták el. Hamarosan kiadják Olaszországnak, ahol három év börtönre ítélték terrorszervezetben való részvétel miatt. Az ítélet szerint Gjecaj „házasságközvetítőként” toborzott az Iszlám Állam számára Albániában és Olaszországban is, és a kiházasítottakat Törökországon keresztül Szíriába utaztatta.

2014-ben, egy olasz nő és egy albán férfi esküvőjével összefüggésben figyeltek fel rá a hatóságok, akik akkor egy 10 emberből álló terrorista sejtet vettek őrizetbe.

Az albán hatóságok szerint az elmúlt 4-5 évben Albániából senki sem csatlakozott szélsőséges szervezetekhez Irakban vagy Szíriában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.