Allah Akbart kiáltott és embereket gyilkolt egy migráns

Muszlim terrortámadásnak tűnő gyilkosság történt Franciaországban, szombat délelőtt. A BFM TV beszámolóiból egyértelműen ez derül ki, az AFP közzétette, hogy egy szudáni férfi a gyilkos. A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint nemrégen menedékkérelmet nyújtott be a migráns.

Forrás: ORIGO.HU2020. 04. 04. 18:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Romans-sur-Isere főutcáján, a belvárosban egy szudáni migráns találomra járókelőket kezdett a késével szurkálni. Két embert megölt, egy harmadikat életveszélyesen megsebesített. A migráns harminc év körüli, a szemtanúk szerint. A gyilkost elfogták – írja az Origo.hu.

A France Bleu információi szerint a Lyonhoz tartozó terrorelhárító csoport már ott van a kisvárosban. Ez végképp azt az erős feltételezést erősíti, hogy terrortámadásnak minősíthető gyilkosságokról van szó.

A Le Figaro egy tanúra hivatkozva azt írja, hogy Allah Akbart kiabált a gyilkos. Szintén a France Bleu információihoz tartozik, hogy kenyérért sorban álló embereket támadott meg és ölt meg a szudáni migráns.

A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint nagyon sok, összesen 9 embert szúrt meg a migráns. Két embert meggyilkolt, heten megsérültek, de egyikük közülük életveszélyben van. A BFM TV szerint az életveszélyes sérült mellett még négy ember sérülése súlyos.

Szintén a BFM TV már késő délutáni információi szerint a gyilkos hangosan könyörgött a rendőröknek, hogy lőjék agyon. Nem tették, elfogták, de közben a szudáni férfi megsérült.

A teljes cikk IDE KATTINTVA érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.