Állami minimálbért kaptak maffiavezetők Olaszországban

Az olasz adó- és pénzügyőrség nyomozása 100-nál is több emberhez vezetett el. A kedvezményezettek között voltak az „olasz Escobarként” ismert kokainbáró, Roberto Pannunzi fiai is – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 05. 21. 19:47
Pasquale Condello maffiavezér letartóztatása 2008-ban
Pasquale Condello maffiavezér letartóztatása 2008-ban Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A calabriai 'Ndrangheta bűnszervezethez tartozó családfők, valamint családtagjaik is felvették a minimálbérnek megfelelő olasz állami támogatásokat, számolt be csütörtökön az olasz ANSA hírügynökség. Az olasz adóhivatal és a rendőrség közös nyomozása, a Mala Civitas nevű akció a legbefolyásosabb calabriai klánok tagjaihoz, összesen 101 emberhez vezetett el. A szegények és munkanélküliek számára létrehozott állami segélyalapból pénzt kapott többek között az „olasz Pablo Escobarként” ismert kokainkereskedő, Roberto Pannunzi két fia is.

maria zuppello@mzuppy

101 'Ndrangheta bosses with basic income – https://goo.gl/alerts/ydQsg #GoogleAlerts

 

101 'Ndrangheta bosses with basic income – English

Over 101 bosses and members of the Calabrian-based 'Ndrangheta mafia have been discovered claiming the government's 'citizenship wage' basic income for poor households and job seekers, without being...

ansa.it

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.