Augsburgban tűzoltót öltek, Münchenben rendőrt késeltek

Újabb súlyos, bűncselekmény okozott hétfőn felháborodást Bajorországban, ugyanis leszúrtak egy rendőrt. Az eset kora reggel történt a müncheni főpályaudvaron.

2019. 12. 10. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az augsburgi rendőrség hétfői bejelentése szerint hét főt tartanak előzetes letartóztatásban abból a galeriből, amelynek tagjait a bajor városban elkövetett péntek esti brutális gyilkosság elkövetésével gyanúsítják. Az áldozat egy 49 éves hivatásos tűzoltó, aki feleségével és egy baráti házaspárral a karácsonyi vásárt kereste fel, majd hazafelé menet vitába keveredett egy csoport fiatallal. A hét őrizetbe vett személy ismerte egymást. A tűzoltó egyetlen, a fejére mért ütésbe halt bele, a baráti pár férfi tagja az arcán sérült meg, a nőket pedig fizikailag nem bántalmazták ugyan, de az áldozat özvegyét súlyos trauma érte, nincsen kihallgatható állapotban – derül ki német híradásokból.

Az első számú gyanúsított 17 éves, és a német mellett török, valamint libanoni útlevéllel is rendelkezik. A hat további gyanúsított esetében – egy olasz kivételével – szintén németekről van szó, de közöttük is vannak kettős állampolgárok.

„Tényeket a megalapozatlan állítások helyett!” – intette óva a közvéleményt az Augsburger Allgemeine helyi lap. Internetes fórumokon olyan találgatások jelentek meg, miszerint az elkövetők menekültek.

Az erőszaksorozatnak azonban még nem lett vége, újabb súlyos bűncselekmény okozott hétfőn felháborodást Bajorországban, ugyanis leszúrtak egy rendőrt. Az eset kora reggel történt a müncheni főpályaudvaron. A harmincéves áldozat kollégájával járőrözött, és éppen igazoltattak egy embert, amikor a támadó minden előzmény nélkül, hátulról rárontott. A védőmellény felett, a nyak és a váll tájékán szúrt, a kés pengéje nyolc centiméter mélyen hatolt a rendőr testébe.

A késelőt elfogták, az áldozatot kórházba szállították és megoperálták, súlyos, de nincs életveszélyes állapotban. A támadó egy 23 éves müncheni illetőségű, német állampolgár. A hatóságok már ismerték, de nem bűncselekmények, hanem feltűnő viselkedése miatt. Indítéka egyelőre ismeretlen, ideológiai háttérre utaló elemek nem kerültek elő az ügyben – írja külföldi források alapján az MTI.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.