Azerbajdzsán és Pakisztán is kínai vakcinával olt

Baku és Iszlámábád is engedélyezte a kínai oltóanyagokat.

2021. 01. 19. 8:10
China's Sinovac Ramps Up Production Of Potential COVID-19 Vaccine
A Sinovac Biotech oltóanyagának a tesztelése is a harmadik fázisban, az emberi tesztelésnél jár. Fotó: Kevin Frayer Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azerbajdzsán a Sinovac Biotech kínai gyógyszergyár vakcinájával megkezdte hétfőn a koronavírus elleni oltási kampányt, Pakisztán pedig sürgős használatra engedélyezte egy másik kínai vállalat, a Sinopharm védőoltását. Azerbajdzsánban magas rangú vezetőket és egészségügyi dolgozókat oltottak be elsőként a SARS-CoV–2 nevű vírus elleni vakcinával. Az első oltottak között volt Ogtay Shiraliyev egészségügy-miniszter – jelentette az AFP francia hírügynökség tudósítója.

Azerbajdzsán a legmodernebb és a legkorszerűbb országok egyike, mert be tudja oltani a saját lakosságát

– mondta a miniszter, aki közölte, hogy más magas rangú vezetők is megkapták a védőoltást.

Török egészségügyi dolgozó kezében a Sinovac Biotech kínai gyógyszergyártó koronavírus elleni vakcináját tartalmazó ampullával
Fotó: MTI/EPA/Erdem Sahin

Először az egészségügyi dolgozókat és más állami alkalmazottakat oltják be, február 1-jén kezdik meg a 65 év felettiek oltását. Azerbajdzsán négymillió adagot rendelt a Sinovac vakcinájából, amelynek egy része már meg is érkezett. A hivatalos adatok szerint hétfőig 227 391 fertőzöttet tartottak nyilván a kaukázusi országban, a halálesetek száma 3022 volt.

A pakisztáni gyógyszerfelügyelet (DRAP) hétfőn bejelentette, hogy sürgősségi használatra engedélyezte a Sinopharm kínai gyógyszergyár vakcináját. A DRAP a hét végén hagyta jóvá, szintén sürgősségi használatra, az AstraZeneca brit gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett védőoltást. Pakisztánban hétfőn 521 211 igazolt fertőzöttet és 10 997 halálesetet tartottak nyilván a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.