Balog Zoltán: A keresztény kultúra alapján védhető az emberi méltóság

A keresztény kultúra és más kultúrák tisztelete, megbecsülése nem áll szemben egymással, ellenkezőleg: valójában a keresztény kultúra alapján lehet jól védeni az emberi méltóságot és az emberi jogokat is – nyilatkozta Balog Zoltán miniszterelnöki biztos telefonon Bogotából, Kolumbiából pénteken az MTI-nek.

Forrás: MTI2019. 04. 05. 19:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi emberierőforrás-miniszter elmondta: a Közéleti Hálózat az Értékekért (Political Network for Values) nevű szervezet meghívására érkeztek a kolumbiai fővárosba Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral.

Ismertette: ez transzatlanti csúcstalálkozó, amelyen 30 ország képviselői vesznek részt, észak- és dél-amerikai, valamint európai döntéshozókat, tudósokat, civil szervezeteket, egyházi embereket hívnak meg, hogy az emberi méltóság és a családi értékek védelme ügyében nemzetközi szövetség jöjjön létre. Ennek a szervezetnek a kezdeményezői úgy gondolják, hogy a család értékeinek „háttérbe szorítása, megkérdőjelezése”, a házasság intézményének „lejáratása” oda vezet, hogy a többi érték – a jogállam, az emberi méltóság – is „veszendőbe megy” a világban.

Balog Zoltán közölte: arról beszélt a konferencián, hogy a keresztény kultúrát hogyan próbálják védeni Magyarországon, illetve mit jelent az emberi méltóság védelme a nemzeti kisebbségek és az üldözött keresztények védelmében.

Beszámolt arról: hogyan támogatják azokat az ügyeket, amelyek a keresztény kultúrát erősítik, ezen belül a nemzetiségek védelméről, arról a rendszerről, amely Magyarországon tizenhárom nemzetiségnek jogokat és lehetőségeket biztosít az Országgyűlésben.

Kiemelte: a keresztény kultúra és más kultúrák tisztelete, megbecsülése nem áll szemben egymással, ellenkezőleg: valójában a keresztény kultúra alapján lehet jól védeni az emberi méltóságot és az emberi jogokat is.

Szólt továbbá a rendezvényen a Hungary Helps és a Stipendium Hungaricum programról, utóbbi jelenleg már több ezer külföldi fiatalnak nyújt lehetőséget arra, hogy Magyarországon tanuljon. Úgy fogalmazott: „Ezzel is kifejezzük, hogy vendégszerető ország vagyunk, és akik a törvényeinket betartva és a kultúránkat tisztelve” jönnek az országba, azokat szívesen látjuk.

Balog Zoltán megemlítette: találkoztak Álvaro Uribe volt kolumbiai elnökkel is, és mindenütt, ahol megfordultak, az volt a benyomásuk, hogy a magyar kormány családpolitikája és a kereszténység védelmében tett lépéseit nagy elismeréssel fogadják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.