Belgrádba utazik Áder János hétfőn

A Köztársasági Elnöki Hivatal közleménye szerint a köztársasági elnök szerb kollégájával, Aleksandar Vuciccsal felavatja Hunyadi János szobrát a zimonyi Duna-parton.

Forrás: MTI2019. 07. 18. 11:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerb fővárosba, Belgrádba utazik Áder János köztársasági elnök július 22-én – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a köztársasági elnök szerb kollégájával, Aleksandar Vuciccsal felavatja Hunyadi János szobrát a zimonyi Duna-parton.

Hunyadi János szobrának felavatásával magyarok és szerbek együtt tisztelegnek Nándorfehérvár védői előtt, akik 1456-ban életüket áldozták a hősies küzdelemben, és megemlékeznek a július 22-i diadalról, amelyre egész Európa felfigyelt – tették hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.