Célkeresztben a demokrata szavazó zsidók

Magyar Nemzet
2019. 08. 22. 16:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amerikai politikusok és szervezetek ítélték el tegnap Donald Trump amerikai elnök kedden este tett megjegyzéseit a Demokrata Pártra szavazó amerikai zsidókról. Joe Biden, Bernie Sanders, Beto O’Rourke demokrata párti elnökjelölt-aspiránsok és zsidó szervezetek ítélték el Donald Trumpot, aki kedden azt állította, hogy azok a zsidó vallású amerikaiak, akik a demokratákra szavaznak a jövő évi választásokon, vagy teljesen tudatlanok, vagy rendkívüli illojálisak. Trump nem részletezte, hogy mit ért a lojalitás hiányán, ám megjegyzését a zsidók kettős lojalitását felidéző antiszemita közhelyként értelmezték, írta az MTI.

Több befolyásos – és a demokratákhoz, illetve az izraeli baloldalhoz közelállónak tartott – zsidó szervezet ugyancsak megszólalt az ügyben. A J Street nevű, liberális lobbiszervezet szerint veszélyes és szégyenletes, hogy Trump nekitámad az amerikai zsidó közösség többségének. A Republikánus Zsidó Bizottság azonban Trump mellett foglalt állást. A csoport leszögezte: „Trump elnöknek igaza van. Az önmagához való lojalitás nagyfokú hiányát mutatja, ha valaki védelmébe vesz egy pártot, amely véd és bátorít olyan embereket, akik a vallásod miatt gyűlölnek téged.” A csoport arra utalt, hogy a Demokrata Párt védelmébe vette a sokak által antiszemitának tartott Rachida Tlaib michigani és Ilhan Omar minnesotai demokrata párti képviselőnőket, akiknek Izrael a múlt héten nem engedélyezte a beutazást az országba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.