Csendes diplomácia: visszatérhetett a minszki érsek Belaruszba

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban személyesen segített a belarusz érsek ügyében.

Magyar Nemzet
2020. 12. 24. 14:53
null
Forrás: Facebook / Szijjártó Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tadeusz Kondrusiewicz érsek visszatérhetett Minszkbe – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán csütörtökön. Szijjártó Péter bejegyzésében egy, az érsekkel közös fotóját megosztva azt írta: már a belorusz katolikus egyház vezetője fogja csütörtök este celebrálni az ünnepi szentmiséket a minszki Boldogságos Szűz Mária-székesegyházban, előbb lengyelül, majd belarusz nyelven.

„Lám-lám, a csendes diplomácia néha hatékonyabb, mint a hangoskodás…” – fogalmazott. Bejegyzését azzal zárta: „Soli Deo Gloria!”

A magyar külgazdasági és külügyminiszter még szeptemberben írt a közösségi oldalán arról, hogy azt kérte belarusz kollégájától, Vlagyimir Makej belarusz külügyminisztertől: fontolja meg a minszki érsek visszaengedésének lehetőségét az országba, miután Tadeusz Kondrusiewicztől megtagadták a belépést Lengyelországból. Szijjártó Péter akkor megvallotta, a minszki érsekkel ismerik egymást, jó kapcsolatot ápolnak.

https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/photos/a.109743703851522/197474055078486/?type=3

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.