Donald Trump lemondta varsói látogatását

Az amerikai elnök telefonon arról tájékoztatta Andrzej Duda lengyel államfőt, hogy a Floridát fenyegető hurrikán miatt lemondja a második világháború kitörésének 80. évfordulójához kötődő varsói látogatását – közölte csütörtök este a lengyel államfő kabinetfőnöke.

Forrás: MTI2019. 08. 30. 6:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A látogatást a legközelebbi hónapokra halasztották el – tette hozzá Krzysztof Szczerski. „Trump elnök úgy ítélte meg, hogy nem hagyhatja el az Egyesült Államokat, mert az orkán, amely a hétvégén a déli államokat érheti, katasztrofális méretű lehet” – számolt be Szczerski.

Donald Trump a washingtoni Fehér Ház Rózsakertjében is bejelentette, hogy elhalasztja lengyelországi látogatását. Mint mondta: számára „nagyon fontos”, hogy Washingtonban tartózkodjék az előrejelzések szerint a hét végén partot érő hurrikán idején. „Elsődleges számunkra az amerikai emberek biztonsága” – fogalmazott.

A PAP lengyel hírügynökség szerint Trumpot a varsói megemlékezéseken Mike Pence alelnök helyettesíti.

Trump vasárnap beszédet mondott volna a varsói nemzetközi megemlékezéseken, hétfői programjában pedig kétoldalú tárgyalások szerepeltek a lengyel politikai vezetőkkel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.