Duplán számítana a fekete bőrűek szavazata?

A BLM mozgalom égisze alatt egy professzor a cikkében éppen arról írt, hogy a fekete bőrű emberek szavazatának duplán kellene számítania.

Forrás: v4na hírügynökség2020. 12. 23. 7:36
null
Washington, 2020. augusztus 28. A Black Lives Matter (A fekete életek számítanak) mozgalom támogatói tüntetnek a rasszizmus és a rendõri erõszak ellen Washingtonban 2020. augusztus 28-án, Martin Luther King, Jr. néhai amerikai baptista tiszteletes, polgárjogi harcos Van egy álmom néven híressé vált beszédének 57. évfordulóján. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo Fotó: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fekete bőrűek szavazata többet ér, mint a többi emberé, erről Brandon Hasbrouck egyetemi tanár értekezett cikkében. A professzor egyébként többek között a rasszelméletről tanít. Nemrég a The Nation oldalán jelent meg a cikke, aminek már a címe is sokat sejtető volt: „A fekete amerikaiak szavazatának duplán kellene számítania”. A professzor szerint a szavazatok helyreállítása valójában csak jobbá tenné a világot, és segítené lecserélni az elnyomó intézményeket – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

Hasbrouck a cikkében írt az elektori rendszerről, amivel láthatóan nincs megelégedve. Végül arra a megoldásra jutott, hogy ha már az elektori rendszert nem is lehet megszüntetni, akkor legalább számolják duplán a fekete bőrűek által leadott szavazatokat. Szerinte ugyanis jelenleg a fehér bőrű emberek szavazata többet ér, mint a feketéké.

Mindeközben Seattle-ben az állami iskolákban tréningnek vetik alá a tanárokat, természetesen az antirasszizmus jegyében. A pedagógusoknak először is meg kellett tanulniuk, hogy ők ősi földeket foglaltak el, és hogy ők valójában kiváltságosak, és az örökségüket csak lopták.

Az is kiderül az oktatóanyagból, hogy az amerikai iskolákban megölik a fekete bőrű gyerekek lelkét mindennap. Ezt a rendszeres és intézményes fekete-ellenes erőszakkal teszik meg. A lényeg, hogy a tanároknak a társadalmi igazságosságra nagy hangsúlyt kell fektetniük az osztályban, hogy így küzdjenek a rasszizmus ellen.

Az eredeti cikk IDE KATTINTVA olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.