Egyre több gyereknél okoz pszichés zavart a bezártság Olaszországban

Oroszország visszakéri Szlovákiától a Szputnyik V-t; az olasz maffia intézhette a soron kívül beadott, kétmillió oltást. Spanyolországban módosítják a veszélyes kutyákra vonatkozó törvényt; megteltek az olasz gyermekpszichiátriai osztályok.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 04. 09. 13:48
null
Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerződésszegésre hivatkozva kérik vissza Szlovákiától a Szputnyik V-t

Oroszország Közvetlen Befektetési Alapja (RFPI) felszólította Szlovákiát, hogy szállítsa vissza Oroszországnak a maradék Szputnyik V vakcinákat.

Ennek oka, hogy korábban a bevizsgálást végző szlovák gyógyszerügynökség azt állította, hogy a Szlovákiának szállított Szputnyik V oltóanyagok nem felelnek meg azoknak a tulajdonságoknak, amelyekről a The Lancet nevű, nagy presztízsű brit orvosi szaklap is beszámolt, amikor elismerte a Szputnyik V vakcina magas fokú hatékonyságát. Az orosz fél szerint viszont a szlovák partner megszegte az oltóanyag beszerzésekor aláírt szerződés egyik előírását, amikor Szlovákia gyógyszerügynöksége a vakcinát olyan laboratóriumban vizsgálta be, amely nem rendelkezik az EU által kibocsátott minősítéssel és tanúsítványokkal. Oroszország szerződésszegésre hivatkozva ezért visszakéri Szlovákiától az oltóanyagokat, hogy azokat más felhasználó országoknak adhassa át.

Forrás: Sputnik News

Az olasz maffia keze lehet a soron kívül beadott oltások ügyében

Több mint kétmillióan jutottak soron kívül védőoltáshoz Olaszországban. A visszaélések aránya Szicília, Kalábria, Kampánia és Valle’Aosta tartományokban a legmagasabb. A maffiaellenes bizottság elnöke, Nicola Morra bejelentette, hogy kérvényezi az egészségügyi szervektől az oltásban részesültek listáját. A vakcina-visszaélések mögött bűnszervezetek és a maffia beszivárgását is feltételezik. Mario Draghi kormányfő elítélte a szabálysértőket, akik lelkiismeretlenségükkel és egoizmusukkal hátrányos helyzetbe hozzák a 75 év feletti, veszélyeztetett embereket.

Forrás: Corriere, Repubblica

Módosítja a spanyol kormány a veszélyesnek minősített kutyákra vonatkozó törvényt

Az állatok megítélése hamarosan nem a fajtájuktól, hanem a viselkedésüktől függ majd Spanyolországban. A törvénytervezet, amelyet májusban már a kongresszus elé vihetnek, előírja azt is, hogy azokat a kutyákat, amelyeknek „egyedi kezelésre van szükségük”, azokat viselkedésjavító technikákkal kell oktatni, hogy ne legyenek veszélyesek. Az új állatvédelmi törvény magában foglalja majd azt az előírást is, miszerint akiket valaha állatkínzás miatt elítéltek, azok nevére soha többé ne lehessen regisztrálni egyetlen állatot sem.

Forrás: El Mundo

Egyre több gyereket érint a pszichés zavarok megjelenése Olaszországban

Számos olasz nagyváros gyermekpszichiátriai osztálya megtelt. A szakemberek soha korábban nem tapasztalt jelenséggel találták szembe magukat, melyet „másodlagos pandémiának” neveztek el. A kiskorúak és serdülők lelki szorongásai és depressziójuk kialakulása mögött többek között az elhúzódó távoktatás, az elszigetelődés és családi konfliktusok állnak.

Forrás: Corriere

(Borítókép: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.