Elbukta az érettségit a román liberálisok politikusa

Egyetemre készült, de már az érettségin elbukott Daniel Moroşanu.

Magyar Nemzet
Forrás: Főtér.ro2020. 07. 07. 9:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mostanra bizonyos, hogy nem szerzett érettségi bizonyítványt a kisebbségben kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) Vrancea megyei alelnöke, Daniel Moroşanu – írta a Mediafax román hírügynökségre hivatkozva a Főtér című portál.

A 42 éves, ambiciózus politikus azt tűzte ki célul maga elé, hogy az érettségi bizonyítvány megszerzését követően egyetemre is felvételizik. Azonban hiába ért el egészen jó eredményt történelemből és földrajzból (7,55, illetve 8,65), a román vizsga kifogott rajta: arra a teljesítményére csak 3,60-at kapott. Ez pedig nem volt elegendő a boldogsághoz.

A politikus azonnal élt az óvás jogával, de sokat az sem segített: ugyan 15 századdal jobb osztályzatot kapott, de ez még mindig csak azt jelenti, hogy újra kell próbálkoznia az érettségi következő kiírásán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.