Elemző: A bevándorlásellenes AfD a német tartományi választások legnagyobb győztese

A német tartományi választások legnagyobb győztese a jobboldali, bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt, míg legnagyobb vesztese a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Szociáldemokrata Párt (SPD) – értékelt Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője vasárnap este az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2019. 09. 01. 21:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A műsorban elhangzott, hogy a Németország keleti részén lévő mintegy 2,5 millió lakosú Brandenburgban és a négymilliós lélekszámú Szászországban az AfD a voksok 24 és 28 százalékát szerezte meg.

Pócza István szerint az előzetes várakozásoknak megfelelően alakul a választások eredménye, és az AfD óriási lépésekkel halad előre.

A következő tartományi voksoláson, Türingiában is a bevándorlásellenes párt „áttörésszerű” megerősödését várják, ami – vélekedése szerint – üzenet lesz szövetségi szinten is.

Hozzátette: a mostani eredmény várhatóan az AfD-nek további „óriási” pozitív, a CDU-nak és a SPD-nek pedig negatív lendületet ad majd a következő választásokon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.