Éles lőszerrel lőttek egy rendőrre Franciaországban

Egy 9 mm-es lövedéket talált golyóálló mellényében egy rendőr, miután részt vett egy összetűzésben a helyiekkel, a golyó feltehetően az egyik zavargó fegyveréből származik, mivel a rendőrök lőszerei hiánytalanul megvannak – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 05. 29. 21:40
null
A rendőrök ezentúl a rámenős férfiakat is büntethetik Fotó: Teknős Miklós

Csak bevetés után derült ki, hogy éles lőszerrel lőttek rá egy francia rendőrre Párizs közelében, ugyanis csak a helyiekkel történt összecsapás után, mikor levette a golyóálló mellényt, akkor vette észre, hogy egy 9 mm-es lövedék fúródott bele, az esetről a Le Parisien napilap számolt be.

A golyóálló mellénybe fúródott lövedékről fotó láttán belegondolni is szörnyű, hogy milyen kevésen múlott, hogy nem történt tragédia.

A rendőr a nagy létszámú migráns lakosságról elhíresült Seine-Saint-Denis megyében lévő településen, Noisy-le-Sec-ben vett részt a bevetésen, mely során mintegy ötven fő támad rá a rendőrség épületére, petárdával és tűzijátékkal lőtték. A város rendőrei nem bírtak a tömeggel, ezért erősítést kértek a nemzeti rendőrségtől, akik hamar ki is értek a helyszínre, így harminc rendőr szállt szembe a támadókkal, akiket végül könnygázzal sikerült megfékezni.

Négy személyt vettek őrizetbe, a letartóztatás közben egy harmincas éveiben járó fiatal rendőr elesett és könnyebben megsérült. Mielőtt bement volna a helyi kórházba, levette a golyóálló mellényét, ekkor vette észre a belefúródott lövedéket. A felfedezés után ellenőrizték az összes rendőr fegyverét, de egyikből sem hiányzott lövedék, így csakis valamelyik zavargó lőhetett rá a rendőrre, de ezt majd a ballisztikai vizsgálat fogja megállapítani.

Az eset nagy felháborodást keltett a közösségi médiában, Marine Le Pen egy az egyben rákérdezett a Twitteren, hogy megvárják-e a hatóságok, amíg valaki meghal és csak akkor állítják majd helyre a rendet?

Linda Kebbab, a rendőrség hivatásos állományú szakszervezetének egyik vezetője szintén elítélte a történteket, hozzátéve, hogy itt már nem egy szokásos hétköznapi összecsapásról volt szó a helyiek és a rendőrök között, ez már annál jóval súlyosabb eset volt, nem sokon múlott a rendőr élete – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.