Fehér foltokat „talált” a világban a járvány terjedésével kapcsolatban az amerikai hírszerzés

„Fehér foltokba” ütközik az Egyesült Államok hírszerzése, miközben a koronavírus-világjárvány feltérképezéséhez és természetrajzának felvázolásához gyűjt adatokat: Kínában, Oroszországban, Észak-Koreában komoly akadályokba ütközik, de Iránban sincs könnyű dolga – áll a Reuters hírügynökség hétfő éjjeli jelentésében.

Forrás: MTI2020. 03. 31. 8:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pontos információk azért fontosak, hogy eredményesebb lehessen az amerikai és a nemzetközi küzdelem a járvány ellen. Az ügynökségek nem csupán a fertőzöttek, elhunytak és gyógyultak valódi számát szeretnék megtudni, hanem arra is kíváncsiak részleteiben, miként kezelik az egyes országok a kialakult helyzetet.

„Helyben és időben is pontos adatok kellenek annak megértéséhez, hogy hol vannak a ragály gócai, és hol lesznek továbbiak” – mondta Jeremy Konyndyk amerikai szakértő, aki korábban egyebek közt az ebolajárvány elleni amerikai intézkedéseket irányította.

A nevezett négy ország közül Észak-Koreában – hivatalosan – eddig egyetlen fertőzött sincs, jóllehet határos Kínával, a járvány kiinduló országával, és nemzetközi segélyt kért maszkokból, tesztkészletekből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.