Fehér Ház: Trump elítélte a fehér felsőbbrendűséget

Donald Trump amerikai elnök elítélte a fehér felsőbbrendűséget hirdető mozgalmakat, de a szégyenteljes média erről nem tudósít – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján a Fehér Ház szóvivője.

Forrás: MTI2020. 10. 01. 23:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kaylegh McEnany arra reagált, hogy Trump kedden, az első elnökjelölti vitán a Proud Boys (Büszke Fiúk) nevű szélsőjobboldali csoport tagjaira utalva úgy fogalmazott: „lépjenek hátra és maradjanak készenlétben”. McEnany szerint félremagyarázták az elnök szavait.

A szóvivő szerint Trump ezzel csupán azt próbálta mondani a szervezet tagjainak, hogy „maradjanak nyugton”. Hangsúlyozta: az elnök már korábban, így közvetlenül a vita előtt is egyértelműen és nyíltan elítélte a fehér felsőbbrendűséget és az azt hirdetőket. Majd felolvasta Trump szerda esti sajtókonferenciájának leiratát, amely szerint egy újságíró megkérdezte az elnököt, hogy elítéli-e a fehér felsőbbrendűséget, mire ő azt válaszolta, hogy „mindig elítéltem ennek minden formáját”.

Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje a keddi vitán rasszistának nevezte Donald Trumpot, majd ezt a vádat megismételte szerdán is.

Közben a Breitbart című jobboldali lap úgynevezett „tényellenőrzésbe” fogott, vagyis ellenőrizni kezdte az elhangzott állítások valóságtartalmát. Az első elnökjelölti vita szövegének leiratát átnézve rámutatott: a vitában a műsorvezető azon kérdésére, hogy elítéli-e a fehér fajgyűlöletet, Trump igennel válaszolt. Pontosabban úgy fogalmazott: „természetesen”. Majd ezt követte a vitatott – „maradjanak készenlétben” – kifejezés, amelynek értelmezése a Fehér Ház szerint az, hogy „maradjanak nyugton”.

A Breitbart emlékeztetett arra is, hogy csak Donald Trumpot szólították fel a szélsőségesek elítélésére, Joe Bident nem, miközben Biden a radikális baloldali antifa mozgalmat nem volt hajlandó elítélni. Csak „idea és nem mozgalom” – fogalmazott a demokrata párti elnökjelölt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.