Félrevezethetnek a közvéleménykutatók – nem biztos, hogy ennyire vezet Biden

Négy éve a kampány ugyanezen szakaszában ugyancsak 10 százalékkal vezetett Hillary Clinton, végül mégis Donald Trump lett az elnök.

Forrás: HÍR TV2020. 10. 20. 13:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV nézői Október 19-étől november 6-ig mindennap este 22 óra 30 perctől együtt izgulhatják végig az amerikai elnökválasztás finisét és magának a választásnak a fejleményeit is – írja honlapján a televíziós csatorna.

A műsor legelején Gantner Barnabás műsorvezető ismertette az amerikai közvéleménykutatók összesített felméréseinek állását, amelyből kiderült, hogy Joe Biden a demokraták jelöltje jelenleg 10 százalékkal vezet a jelenlegi elnök, a republikánus Donald Trump előtt.

Joe Biden egyszerűen elmenekül a családja korrupciós ügyei elől

Amerikai konzervatív sajtóorgánumok az utóbbi napokban Joe Biden kampánystábja, a Demokrata Párt aktivistái, illetve a közösségi médiumok vezető munkatársai között fennálló átfedésekről, összefonódásokról cikkeztek, ami magyarázatot adhat arra, hogy a Twitter és a Facebook miért cenzúrázta a New York Post által kiszivárogtatott, a Biden család ukrajnai, oroszországi és kínai korrupciógyanús ügyeivel kapcsolatos anyagokat, valamint miért korlátozzák a republikánus, elsősorban a Donald Trump-párti tartalmak közzétételét. Joe Biden persze azóta sem adott magyarázatot a családja kétes ügyleteire, a demokratákhoz kötődő sajtóorgánumok pedig először igyekeztek eltitkolni a történteket, majd mikor ez nem ment, látványos álhírgyártásba fogtak.

Azonban a műsorvezető felhívta a figyelmet arra, hogy korántsem biztos, hogy ilyen magas Biden előnye, hiszen elég csak visszagondolni 2016-ra, amikor a kampány ugyanezen szakaszában ugyancsak 10 százalékkal vezetett Hillary Clinton, végül mégis Donald Trump lett az elnök.

A műsor vendége Magyarics Tamás Amerika-szakértő volt, akivel Gantner Barnabás felidézte a 2016-os eseményeket.

A szakértő rámutatott arra, hogy a nagy közvéleménykutatók közül most is csak egy jósolja Trump győzelmét, pont ugyanaz, amely négy évvel ezelőtt is azt jelezte előre, hogy a republikánusuk jelöltje lesz a befutó.

Majd arról is beszélgettek, hogy mely államok számítanak hagyományosan republikánus pártinak, és melyekben szavaznak inkább a demokratákra.

De a műsor során kapcsolták a Newsmax TV Fehér házi tudósítóját is, aki beszámolt a kampány aktuális történéseiről.

A teljes adás az alábbi videón megtekinthető, a beszámoló eredeti leirata pedig IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.