Joe Biden egyszerűen elmenekül a családja korrupciós ügyei elől

Amerikai konzervatív sajtóorgánumok az utóbbi napokban Joe Biden kampánystábja, a Demokrata Párt aktivistái, illetve a közösségi médiumok vezető munkatársai között fennálló átfedésekről, összefonódásokról cikkeztek, ami magyarázatot adhat arra, hogy a Twitter és a Facebook miért cenzúrázta a New York Post által kiszivárogtatott, a Biden család ukrajnai, oroszországi és kínai korrupciógyanús ügyeivel kapcsolatos anyagokat, valamint miért korlátozzák a republikánus, elsősorban a Donald Trump-párti tartalmak közzétételét. Joe Biden persze azóta sem adott magyarázatot a családja kétes ügyleteire, a demokratákhoz kötődő sajtóorgánumok pedig először igyekeztek eltitkolni a történteket, majd mikor ez nem ment, látványos álhírgyártásba fogtak.

Forrás: origo.hu2020. 10. 20. 14:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról az Origo beszámolt, a New York Post szerdán elkezdte nyilvánosságra hozni Joe Biden fia, Hunter Biden egyes e-mailjeit a Burisma ukrán energetikai nagyvállalat vezetőségével folytatott levelezéseiről, amelyek alapján kijelenthető, hogy a demokrata elnökjelölt hazudott arról, hogy nem tudott fia korrupciógyanús ügyeiről.

A levelek megerősítik azt a korábbi információt, hogy Joe Biden még alelnökként nyomást gyakorolt az ukrán kormányzati tisztségviselőkre annak érdekében, hogy rúgják ki a Burisma korrupciós ügyeiben a fia érintettségét (is) vizsgáló főügyészt. Hunter egyébként úgy került be az ukrán cég igazgatótanácsába, hogy sem ilyen jellegű végzettséggel, sem tapasztalatokkal nem rendelkezett az energetikában.

Továbbá, egy szexvideó híre is nyilvánosságra került Hunterről, amin az elnökjelölt fia egy azonosítatlan nővel szexel, és közben drogozik.

Joe Biden egyáltalán nem reagál a Burisma-ügyre

A demokrata elnökjelölt több konzervatív sajtóorgánum (New York Post, Fox News, Breitbart), illetve a világos politikai preferenciával nem rendelkező CBS-nek a családja korrupciógyanús ügyeivel kapcsolatos kérdéseire egyszerűen nem hajlandó válaszolni, sem szóban, sem írásban.

A CBS-en belül Bo Erickson újságíró feladata, hogy a kampány alatt kövesse Joe Bident és kérdezze őt. Bo Erickson péntek este a detroiti repülőtéren érte utol a demokrata politikust, akitől azt kérdezte, hogy mi a véleménye Hunter fia kiszivárgott levelezéséről?

Biden válasza tökételesen megmutatja, hogy ő hogyan kezeli azon sajtóorgánumokat, amelyek nem állnak be a kampányába, hanem igazi kérdéseket mernek feltenni. A politikus ugyanis azt mondta az újságírónak, hogy nem kommentálja azt, szerinte ez egy lejárató kampány ellene.

Bo Erickson Twitter-oldalán eddig több mint 6 millióan nézték meg Biden rendkívül arrogáns reakciójáról szóló videót.

A demokraták iránt feltétlen hűséget tanúsító baloldali sajtóorgánumok (New York Times, Washington Post, CNN, stb.) természetesen nem kérdezik ilyen kényes témákról Bident, hanem először a Twitterhez és a Facebookhoz hasonlóan megpróbálták eltitkolni a történteket, majd mikor látták, hogy ez nem válik be, akkor saját narratívát gyártottak, nevezetesen: Rudy Giuliani, New York volt polgármestere, Donald Trump személyes ügyvédje összejátszott az oroszokkal, és így jutott a mailek birtokába, amelyeket aztán átadott a NY Post újságíróinak.

Ezt a verziót nyilvánvalóan semmivel nem tudják alátámasztani, de ez nem is elvárás demokrata körökben.

Valójában úgy kerülhettek a mailek a NY Posthoz, hogy Hunter Biden egy szervizben hagyta a laptopját, annak a merevlemezét megnézte a szerviz tulajdonosa, majd értesítette erről az FBI-t. A laphoz az FBI-on keresztül szivároghattak ki a mailek, de ebben segíthetett a szerviz tulajdonosa is.

Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent

Csökken Biden előnye a korrupciógyanús botrány miatt

Az IBD/TIPP nevű közvélemény-kutató cég legújabb felmérése alapján Joe Biden korábban 10 százalékosra mért előnye Trumppal szemben 7 százalékra csökkent.

Érdekességként megjegyezendő, hogy amikor az IBD/TIPP nem a személyes, hanem a szomszédok pártpreferenciáira kérdezett rá, akkor a válaszadók 47 százaléka azt mondta, hogy a szomszédjaik Trumpra fognak szavazni, míg csak 36 százalékuk említette azt, hogy szerintük Bidenre voksolnak.

Ebből a felmérésből is kitűnik, hogy a 2016-os kampányhoz hasonlóan relatíve sokan vannak azok, akik a közvélemény-kutatóknak nem merik bevallani, hogy trumpot támogatják, de amúgy rá fognak voksolni.

Ez a magatartás sok mindennel magyarázható, a legtöbben úgy érzik, hogy a későbbiekben valamilyen módon felhasználhatják ellenük, ha nyilvánosan vállalják, hogy a republikánus jelöltet támogatják, főleg attól félnek, hogy emiatt hátrány érheti őket a munkahelyen vagy az egyetemen, esetleg elfordulhatnak tőlük a rokonaik, barátaik.

Fotó: MTI/EPA/AFP/Olivier Douliery

A teljes cikket az alábbi linkre kattintva olvashatják el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.