Ferenc pápa: A szentek közöttünk éltek

A katolikus egyházfő kijelentette, a szentté avatott férfiak és nők nem egyszerű jelképek, távoli, elérhetetlen emberek. Olyan emberekről van szó, megtapasztalták az élet mindennapjainak nehézségeit.

Forrás: MTI2019. 11. 01. 15:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szentek nem elérhetetlen jelképek, ők köztünk éltek Ferenc pápa szerint, aki mindenszentek ünnepén a Szent Péter téren mondott beszédet péntek délben.

A katolikus egyházfő kijelentette, a szentté avatott férfiak és nők „nem egyszerű jelképek, távoli, elérhetetlen emberek”.

Olyan emberekről van szó – tette hozzá Ferenc pápa -, akik nagyon is a „földön jártak, megtapasztalták az élet mindennapjainak nehézségeit, annak sikereivel és kudarcaival együtt, az Úrban találva meg az erőt, amellyel mindig talpra álltak és folytatták útjukat”. Ferenc pápa ezeknek a példaképeknek a követésére szólította fel a mai embereket is.

A szentség „ajándék és hivatás” – hangoztatta az egyházfő.

Ferenc pápa halottak napján a Szent Priscilláról elnevezett római katakombákban mutat be misét. A katakombák az első keresztények földalatti temetkezési helyei voltak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.