Garázda transznemű antifát tartóztatott le a rendőrség – sokadszorra + videó

Letartóztattak egy büntetett előéletű transzvesztitát, miután az megpróbált szétverni egy Subway szendvicsezőt.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 08. 02. 16:13
null
Forrás: Instagram/Wolfgang Schwan

Letartóztattak egy büntetett előéletű transzvesztitát, miután az megpróbált szétverni egy Subway szendvicsezőt.

Az elmúlt héten ismét letartóztatták Peter Wilson Curtis antifa aktivistát, miután július 23-án egy tüntetés során berontott egy szendvicsezőbe Portland kínai negyedében és szétverte a berendezést, majd verekedésbe keveredett az ott dolgozókkal is. A támadás során Curtis addig tombolt, míg a személyzet le nem tudta teperni. Ezek után Curtist lecsukták és lopással, illetve garázdasággal vádolták meg. Később óvadék ellenében kiengedték, és a sorozatosan elkövetett bűncselekmények ellenére szabadlábon védekezhet.

Curtis a tavalyi portlandi antifa-tüntetések után vált hírhedté. A tüntetéseken készült felvételeken női ruhában és magas sarkú cipőben látható vagy letartóztatás közben, vagy éppen miközben valamilyen erőszakos cselekményt visz véghez. Júniustól szeptemberig a hatóságok ötször állították elő, ám a Multnomah megyei járási ügyészség minden vádat ejtett ellene.

Annak ellenére ejtették az ellene felhozott vádakat, hogy videóra vették, amikor közel egy éve egy tüntetésen egy lopott éttermi asztalon táncolt az út közepén.

A transzvesztita egyike volt azoknak a tüntetőknek, akik 2020 decemberében elfoglalták a portlandi „vörös házat”, lezárták a környező utcákat, barikádokat és csapdákat állítottak fel, majd pedig kikiáltották a „vörös ház autonóm területet”. A transzvesztita tevékenysége Portlanden túl is terjedt, tavaly nyáron Washingtonban is megjelent, egy tiltakozás során fegyveres szélsőbaloldali tüntetőkkel együtt vonult fel Louisville városában.

Fotó: Instagram/Wolfgang Schwan

A szendvicsező elleni erőszakos támadás vádját nem ejtették ellene, de Curtis egyik vádpontban se vallotta magát bűnösnek. Tárgyalását szeptember első napjaiban tartják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.