Halálos áldozatokat szed a viharos időjárás

Többen életüket vesztették Svájcban és Franciaországban a hét végén a viharos időjárás nyomán. Az erős szél, a heves esőzés és jégverés fákat döntött ki és hajókat rongált meg. A szélsőséges időjárás miatt számos szabadtéri rendezvény is elmaradt. Franciaország egyes déli régióit természeti katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánítják, olyannyira megrongálódott a mezőgazdasági termés.

Magyar Nemzet
2019. 06. 17. 7:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Genfi-tóba fulladt egy nő, amikor egy hajó felborult a Svájc középső és nyugati részén szombat délután átvonult viharban. Egy tavon hajózó férfi járműve felborulása után átúszott egy másik hajóhoz, és két jelzőrakétát is fellőtt, ám mire a mentőegységek megérkeztek, nem találták meg a társát. A búvárok később bukkantak a nő holttestére. A Bern-közeli Green­field-fesztivál helyszínét a heves vihar miatt ki kellett üríteni, a rockkoncerteket le kellett mondani.

A szomszédos Franciaországban Haute-Savoie megye egyik kempingjében is életét vesztette egy német turista, akire rádőlt egy fa kempingezés közben. A 20 Minuten című svájci híroldal vasárnapi jelentése szerint az előző napi vihar egyes helyeken óránkénti 122 kilométeres sebességgel csapott le, heves esőzéseket és jégverést okozott. Tíz másik ember is könnyebben megsérült a közeli Drome és ­Isere megyében.

A francia mezőgazdasági tárca szerint a vihar a legnagyobb károkat az ország déli részén fekvő Drome megyében okozta, amit természeti katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánítottak. Didier Guillaume mezőgazdasági miniszter azonnal a térségbe utazott, és minden lehetséges segítséget megígért a gazdáknak, mivel a jégverés elpusztította termésük nagy részét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.