Harcot hirdet a fiatalok alkoholfogyasztása ellen egy észak-olaszországi fürdőhely

Forrás: MTI2019. 07. 23. 22:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harcot hirdetett a fiatalok alkoholfogyasztása ellen a közkedvelt észak-olaszországi fürdőhely, Jesolo.

A Velence közeli kisváros polgármestere, Valerio Zoggia rendeletet írt alá arról, hogy július 27-tól szeptember 14-ig szombatonként tilos lesz az alkoholfogyasztás a jesolói lidón.

A rendelet értelmében minden szombaton és az augusztus közepi Ferragosto ünnepségek idején, amelynek csúcspontja augusztus 15., Mária mennybe menetelének ünnepe, tilos lesz alkoholt árusítani.

„Azt akarjuk, hogy a fiatalok megértsék, az alkoholfogyasztás nem tréfa, veszélyes számukra és minden ember számára” – mondta Valerio Zoggia.

Az önkormányzat információs kampányt is tervez arról, milyen veszélyt jelent az alkoholfogyasztás a gépkocsivezetők számára, miután egy közúti balesetben július 14-én éjszaka életét vesztette négy fiatal, amikor gépkocsijuk egy másik autóval ütközött és egy csatornába zuhant.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.