Három összehangolt terrorcselekmény történt Pakisztánban

A robbantásokban négy ember, köztük két milicista vesztette életét, legkevesebb tucatnyian megsérültek.

Forrás: MTI2020. 06. 19. 18:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három összehangolt robbantásban négy ember vesztette életét, köztük két milicista a dél-pakisztáni Szindh tartományban pénteken – közölték helyi tisztségviselők.

Legkevesebb tucatnyian megsérültek. A merényletek elkövetőjeként egy kevéssé ismert szeparatista csoport, a Szindhudes Forradalmi Hadsereg jelentkezett, amely a tartomány függetlenségéért harcol.

A robbantások egyike Karacsiban, Pakisztán legnagyobb városában történt, amely egyben Szindh tartomány székhelye. Egy civil meghalt, nyolcan megsebesültek, köztük a Szindh Rangers félkatonai szervezet tagja.

Tisztségviselők szerint a merénylet a pakisztáni hadsereg kötelékébe tartozó milícia egyik járművét célozta.

A második Gotki körzetben történt, mintegy ötszáz kilométerre északra Karacsitól. Itt két milicista és egy járókelő vesztette életét – közölte a helyi rendőrfőnök.

A harmadik – áldozatokat nem követelő – robbantás Larkana körzetben történt.

A Szindhudes Forradalmi Hadsereg már korábban is hajtott végre kisebb támadásokat, a többi között vasúti síneket robbantott fel, ugyanakkor a beludzsisztáni szakadár szervezetekhez képest a viszonylag kevésbé erőszakos csoportok közé tartozik.

A Szindh Rangers félkatonai szervezet nagy szerepet játszott a szélsőségesek és a bűnözők elleni fellépésben Karacsiban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.