Hétfőn kezdődnek a hivatalos brexit-tárgyalások a jövőbeni kapcsolatrendszerről

Hétfőn kezdődik a tárgyalássorozat Nagy-Britannia és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszeréről. A Downing Street pénteki bejelentése szerint az első forduló négy napig tart.

Forrás: MTI2020. 02. 28. 18:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A londoni miniszterelnöki hivatal által közzétett menetrend alapján hétfőn először a két tárgyalóküldöttség vezetői találkoznak. A tájékoztató neveket nem említ, de a brit kormány főtárgyalója David Frost, az Európai Unió delegációját pedig továbbra is Michel Barnier vezeti, aki a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételeiről szóló tavalyi tárgyalássorozaton is unió főképviselője volt.

Hétfőn a küldöttségek plenáris ülést is tartanak, a konkrét tárgyalási témák kedden és szerdán kerülnek napirendre.

E két nap elsődleges fontosságú tárgyalási pontjai közé tartozik a kétoldalú áru- és szolgáltatás-kereskedelem, a beruházási tevékenység, valamint a polgári repülés, a halászati jogok és a versenyjogi feltételek.

Csütörtökön plenáris ülés és a tárgyalásvezetők kétoldalú megbeszélése zárja az első fordulót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.